De la Rosa nyitott az élen Jerezben

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes spanyol tesztversenyzője, Pedro de la Rosa végzett az élen az eheti tesztek nyitónapján Jerezben, ahol nyolc csapat tizenhat versenyzővel tovább folytatta a felkészülést a 2007-es idényre.
Vágólapra másolva!

De la Rosa hazai szurkolói előtt 1:20.001-es idejével nem talált legyőzőre a mai nap Jerezben, ahol mindössze csak 3 századdal múlta felül Alexander Wurz-ot, aki a Williams pénteken bemutatott FW29-es modelljével szintén fantasztikus tempót diktált a spanyol ringen.

De la Rosa a McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton mellett tevékenykedett, aki 111 megtett körét követően a negyedik lett.

A Williams istálló remekül teljesített első tesztjén új, Toyota motorral hajtott autójával, hiszen Alexander Wurz mindössze csak 35 ezreddel maradt el az élen végző de la Rosától. Az osztrák versenyzőnek azonban idő előtt be kellett fejeznie a körözést, ugyanis nem sokkal a tréning vége előtt megállt autója az egyik kanyarban. A grove-i bázisú csapat német versenyzője, Nico Rosberg szintén az új autóval rótta a kilométereket, és 62 kör után a kilencedik pozícióban végzett.

A lengyel nemzetiségű Robert Kubica ismét remekül teljesített a BMW új autójával, noha csak 46 kört teljesített a mai nap folyamán. Csapattársa Sebastian Vettel a tizenegyedik helyen landolt a német-svájci alakulat másik új járgányával.

A Ferrari első alkalommal vitt pályára két F2007-est a mai nap Jerezben. A második kasztnit Luca Badoer járatta be, aki Kimi Raikkönen mellett szorgoskodott. Az olasz versenyző az utolsó pillanatokban azonban átadta a volánt Felipe Massának, ugyanis rosszullétre panaszkodott.

A mai edzés is bizonyította, hogy az idei év minden eddiginél keményebb lesz, hiszen az első tizenegy versenyző hét tizedmásodpercen belüli időket autózott, ami igen szokatlan eredmény a Forma-1-ben.

Összesen három alkalommal került elő a piros zászló a nap folyamán. Első alkalommal a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber miatt kellett félbeszakítani a tréninget, aki mindössze csak 27 kört tudott teljesíteni az RB3-as modellel. Csapattársa, David Coulthard számára jobban sült el a mai nap, bár így is több mint egy teljes másodpercet kapott a tempót diktáló da la Rosától.

A Toyota tesztpilótája, Frank Montagny és a Williams versenyzője, Alex Wurz miatt is meg kellett állítani egy-egy alkalommal az edzést, ám ez komolyabb problémát nem okozott.

Jenson Button eredményes napot zárt a Hondával, és közel 100 kört teljesített az RA107-es masinával. A brit versenyző a hetedik helyen landolt, míg márkatársa, Christian Klien csak az utolsó helyen zárta a napot.

A Renault tesztversenyzőivel, Piquet-vel és Zontával gördült pályára, akik igen gyengén teljesítettek az új autóval, noha a vezetőség elmondta, nem a köridőkre, sokkal inkább az R27-es megbízhatóságára összpontosítottak.