Alonso szerint jó úton jár a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes-versenyistálló új felállással vágott neki 2007-nek, így a vezetőség már izgatottan várta, mire lesz képes az új páros az első edzéseken. Fernando Alonso és az újonc Lewis Hamilton azonban remekül szerepelt Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso sikeresen teljesítette első éles bevetését új csapatával, a McLarennel. A spanyol sofőr a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj reggeli szabadedzését megnyerte, majd a délutáni tréninget a hetedik pozícióban fejezte be.

A Renault-tól érkező versenyző elégedett volt az első tesztnappal, és úgy gondolja, ha minden a tervek szerint halad, akár a győzelmet is megszerezheti vasárnap az Albert Parkban.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy megkezdtem első versenyhétvégémet új csapatommal, a Vodafone McLaren Mercedesszel" - mondta a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso. "Az esős, szeles időjárás egy kissé megnehezítette a dolgunkat, de úgy érzem, jó alapunk van ahhoz, hogy holnap is eredményes munkát végezhessünk. Szinte sikerült teljes mértékben befejeznünk előre tervezett programunkat, azonban a pálya állapota a reggeli edzésen közbeszólt. Jó irányba haladunk, ami mindenképpen pozitívum, már alig várom a következő két napot."

Alonso csapattársa, a GP2 tavalyi bajnoka, Lewis Hamilton sem vallott kudarcot az első nap. A brit sofőr a két Ferrari sofőr mögött a harmadik helyen fejezte be a délutáni tréninget, és úgy érzi, még sok van az MP4/22-es modellben.

"Roppant izgatott voltam, mikor a reggeli edzésen első alkalommal kihajtottam a garázsból. Rendkívüli érzés volt, hiszen már gokartos éveimben arról álmodtam, hogy egy nap Forma-1-es versenyző válik majd belőlem. Most azonban itt vagyok, ki szeretném élvezni ennek minden pillanatát" - magyarázta az újonc Hamilton. "A pálya kiváló, szeretem az utcai ringeket, és a hangulatra sem lehet panaszom. A McLaren Technology Centerben rengeteget dolgoztunk azon, hogy megfelelően felkészüljek első versenyhétvégémre, de most boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az autó jól muzsikál, és a mai két edzés igen hasznosnak bizonyult."

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis is pozitívan értékelte a mai napot: "Remekül kezdődött az idei szezon számunkra. A délutáni tréningen sikerült elvégeznünk előre tervezett programunkat, miközben leginkább a gumik összehasonlításán dolgoztunk. Bár a piros zászló egy kissé visszavetette a munkát, nem volt komoly hatással a programunkra. Mindkét edzés problémamentes volt számunka, így már alig várjuk a hétvége további részét."