Összeül a válságstáb a Renault-nál

Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Renault istálló csapnivalóan kezdte az idei évet, így nem csoda ha a francia gárdánál válságos a helyzet. Flavio Briatore ezt minél előbb szeretné megoldani, így péntekre ülést hívott össze.
Vágólapra másolva!

A Renault számláján a 2007-es versenykiírás első három állomása után mindössze kilenc pont szerepel, ami azért az elmúlt két év bajnokától igencsak soványka teljesítmény.

A francia gárda pillanatnyilag a mezőny negyedik legerősebb csapata, hiszen a Ferrari és a McLaren mellett a BMW is megelőzte Fisichelláékat. Ezek után nem csoda, ha a csapatot az elmúlt két évben két-két konstruktőri és versenyzői világbajnoki címig vezető Flavio Briatore fejmosást tervez.

A csapat által meg nem erősített hírek szerint Briatore péntekre a Renault Enstone-i gyárába rendkívüli ülést hívott össze, melyen minden bizonnyal a krízis megoldása lesz az elsődleges feladat.

A tizenhét futamos világbajnoki sorozatból mindössze három verseny zajlott le, de Briatore már lemondott a címvédésről, amire jó oka van, hiszen versenyautói jelenleg körönként körülbelül másfél másodperccel lassabbak az élmezőnynél. Briatore arra törekszik, hogy az idén legalább a BMW Saubert és a McLaren-Mercedest megverje a Renault.

A francia márka emberei a gyengélkedés legfőbb okaként eddig az új gumik és a karosszéria rossz összhangját nevezték meg. A Renault ugyanis csak az idei évben tért át a Bridgestone abroncsaira, ami sehogy sem illeszkedik az R27-es modell aerodinamikájához, míg tavaly a Michelin-gumik kiválóan passzoltak az autóhoz.

De nem csak ezzel van probléma, hiszen a lehetséges hibaforrások listáját gazdagítja az első tengely, a tengelytáv, maga az egész aerodinamika és a súlyelosztás is. Ezeket pedig pénteken minden bizonnyal nem tudja majd egycsapásra megváltoztatni a gárda...