Hamarosan radikális eszközökhöz nyúlhat a FIA

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore az elmúlt héten többször is hangot adott azon véleményének, hogy meg kell reformálni a Forma-1-es versenyhétvégék programját. A Renault csapatfőnökének szavai nyitott fülekre találtak. A FIA elnökének, Max Mosley-nak füleire.
Vágólapra másolva!

Az idei szezon roppant izgalmasan alakul, hiszen az élen hármas pontegyenlőség alakult ki. Ezt a kiélezett csata ugyanakkor nem vonja maga után automatikusan azt, hogy maguk a versenyek is izgalmasabbak lennének.

A legtöbb szurkoló továbbra is a kevés előzési manővert kifogásolja, éppen ezért a kulisszák mögött már javában folynak az egyeztetések az izgalom fokozásának érdekében.

Flavio Briatore azzal növelné a látványosságot, hogy egy versenyhétvége alatt két futamot rendezne, egy sprintversenyt, majd egy úgynevezett fő futamot, ahol a legjobb nyolc idő birtokosa fordított sorrendben sorakozna fel a rajtrácson.

A jelenlegi menetrendhez képest Briatore javaslata igencsak radikális újításnak tűnik, ám azzal Max Mosley is egyetért, hogy a Forma-1-nek változásra van szüksége. A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke már megtette az első lépéseket.

"A négy élcsapat képviselői jelenleg is azon dolgoznak, hogy kitalálják, miként lehetne javítani a jelenlegi helyzeten"- nyilatkozta Mosley. "Meg kell várnunk, hogy mire jutnak, de ha nem sikerül semmivel előrukkolniuk, akkor 2010-től a radikális javaslatok kerülhetnek előtérbe."

"Három futam után három pilótának is ugyanannyi pontja van. Ez valóban nagyszerű, de a versenyeket is legalább annyira izgalmassá kell tenni, mint amennyire most a bajnokság izgalmas"- fogalmazta meg a legfőbb feladatot Mosley.