Hamilton a legesélyesebb a bajnoki címre

Vágólapra másolva!
Legalább is Niki Lauda szerint, bár a háromszoros világbajnok ezen véleményével valószínűleg többen is egyetértenek. Az osztrák legenda több érvet is felsorolt a McLaren újonca mellett.
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton álomszerűen kezdte Forma-1-es pályafutását. A 22 éves brit mindhárom első versenyén dobogóra állhatott, ehhez hasonlót pedig eddig még senki sem produkált. Az ifjú mclarenes ráadásul a világbajnoki címért folytatott pontversenyben is az élen áll, igaz csapattársával, Fernando Alonsóval és a ferraris Kimi Raikkönennel holtversenyben.

Ezek után nem csoda, ha mindenki szuperlatívuszokban beszél a zöldfülűről. 1975, 1977 és 1984 bajnoka, Niki Lauda korábban szkeptikus volt, de most már ő is bajnokesélyesnek kiáltotta ki az elsőéves Hamiltont.

"Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de pillanatnyilag Lewis Hamiltonnak vannak a legjobb esélyei a bajnoki címért folytatott versenyben"- nyilatkozta némileg meglepő módon Lauda.

"Fiatal, és gondtalan, de emellett ugyanolyan gyors, mint Alonso"- indokolta kijelentését az osztrák, akit a GP2 tavalyi bajnoka elsősorban azzal nyűgözött le, hogy eddig hiba nélkül vezetett, és legutóbb, Bahreinben már felülmúlta kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót is.

Lauda ifjú kedvencén kívül még három vb-esélyest lát a mezőnyben, szerinte a címvédő Alonsón kívül a Ferrari duójával kell még számolni: "Úgy kalkulálok, hogy idén a világbajnoki cím a Ferrari és a McLaren-Mercedes közt fog eldőlni. Biztos vagyok benne, hogy csapaton belül is nagy csaták zajlanak majd."

"Annak idején én magam is azt szerettem, ha nem volt csapatsorrend egészen az utolsó versenyekig. Jelenleg nem látok egyetlen pilótát sem, aki egyértelműen gyorsabb lenne a másiknál, így nem hinném, hogy a Ferrarinál vagy a McLarennél különbséget tennének a versenyzők közt"- fejezte be az 58 éves klasszis, aki Forma-1-es pályafutása során mindkét csapatban szerepelt.