Újabb, vaskos GPS a Nokiától

Vágólapra másolva!
A finn mobilgyártó egy nagy méretű kijelzővel és minden szükséges segédeszközzel felturbózott navigációs eszközt jelentetett meg.
Vágólapra másolva!

A Nokia a nemrég bemutatott 300-as után folytatja az autós GPS-ek megjelentetését. A legújabb készülék az 500-as sorszámot kapta, és méretes, 4,3 hüvelykes érintőképernyővel látták el - adta hírül az Engadget. A gyártó által kiadott képek tanúsága szerint a vaskos GPS-t hasonlóan bumfordi, leginkább szék- vagy ágylábra emlékeztető tartó rögzíti a szélvédőre.

Az eszköz ilyen formában a látótér jelentős részét kitakarja majd, amiért a menet közben érintett látnivalókról letöltött információk vagy az élő forgalmi adatok kárpótolhatják majd a vezetőt. A készülékkel telefonálni is lehet, a navigáció hangutasításait pedig FM-rádión keresztül is sugározni tudja a fedélzeten.

A modell év végére érkezik meg az európai piacra, a nettó ára pedig 300 euró, vagyis 77 és fél ezer forint. A finn cég először tavaly év végén mutatta be első GPS-szel ellátott mobilját, és idén tavasszal jelentette be, hogy önálló navigációs berendezéseket is piacra dob.