Romániában vásárolt be a Richter

Vágólapra másolva!
A Richter Gedeon csoport gyógyszerkereskedelmi vállalattal bővült Romániában - közölte a magyar gyógyszergyár közleményben az [origo]-val hétfőn.
Vágólapra másolva!

A gyógyszer-nagykereskedelemmel és -kiskereskedelemmel foglalkozó Pharmafarm tőzsdei cégcsoport 95,78 százalékának megvásárlásával a Richter csoport együttes nagykereskedelmi piaci részesedése mintegy 7 százalékot fog elérni Romániában.

A Pharmafarm céget a Richter romániai leányvállalatának, a Gedeon Richter Románianak 99,9 százalékos tulajdonában levő, a Richter csoport romániai gyógyszer-nagykereskedelmi- és kiskereskedelmi befektetéseit összefogó, marosvásárhelyi székhelyű Armedica Trading vásárolta meg. A tranzakció pénzügyi zárásának feltétele a román versenyhivatal jóváhagyása.

A Pharmafarm csoport anyavállalata végzi a nagykereskedelmi tevékenységet, mintegy 2,5 százalékos piaci részesedéssel bír, a 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a PharmaNet kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A cégcsoport három romániai megyében 14 patikai egységet működtet.