Az új őrület - a jövő zenéje

Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legkeresettebb lemezlovasa a partyéletbe az elmúlt két évben berobbant Fedde Le Grand, aki az egyik fő vendége lesz az első magyarországi Sensation White partynak A napokban portrésorozat formájában röviden bemutatjuk az összes neves fellépőt, aki elfogadta a meghívást a hófehér rendezvényre. Sebastian Ingrossóról itt olvashatsz!
Vágólapra másolva!

A holland dj/producer Fedde Le Grand-nak a Put Your Hands Up for Detroit hozta meg a nemzetközi elismerést, még 2006-ban. A világklasszis dj általában a partykon is jól táncolható, energikus, némi elektróval fűszerezett house-t játszik.

A Fedde-féle stílus valóságos új őrületet hozott a népszerű elektronikus zenék világába, sokak szerint az ő zenéje jelenti a jövőt a klubzenék számára. Több sikeres produkció, rengeteg nemzetközi fellépés, díjak sora követte az emlíettt világslágerét, így ma ő a világ egyik legkeresettebb dj-je.

Fedde már tinédzserként, a középiskola befejezése után "hivatásos" dj lett, és egyre több helyen pörgette a lemezeket. Már 1998-ban elmondhatta magáról, hogy gyakorlatilag az összes neves klubban és megapartyn fellépett már Hollandiában.

A zenekészítés mellett a nevéhez fűződik egy jelentős partysorozat, a Sneakerz szervezése is. 2007 márciusában indult el a széria első nemzetközi turnéja, útba ejtve Indonéziát, Ausztráliát, Új Zélandot, Kanadát, az Egyesült Államokat és Kínát. Tavaly nyáron fellépett egy sor rangos európai klubban, és Ibizát is meghódította - júliusban pedig a Sensation White-on negyvenezer ember előtt játszott.

Második turnéján, november végén az öt legjelentősebb ausztrál fesztiválra látogatott el, ám előtte, októberben még nagy partyt csapott egy exkluzív budapesti klubban is. 2008-ban aztán a világ legnagyobb fesztiváljain, több Sensation White-rendezvényen lesz sztárvendég, továbbá turnézni fog Dél-Amerikában, Ázsiában és Amerikában.

Fedde-nek a sok fellépés mellett saját zenék és remixek készítésére is van ideje. A Put Your Hands Up for Detroit, ugye, több hétig trónolt a brit slágerlista élén, de több más zenéje is nemzetközi babérokra tört, mint például a Creeps, a Take No Shit, a Let Me Think About It és a 3 Minutes to Explain. A nagysikerű "Detroit"-ból Eminem hiphopcsapata is készített egy vokálverziót.

Emberünk rendszeresen készít remixeket jól csengő nevű producereknek - Sharam a Deep Dishből, illetve Pete Tong, Kurd Maverick -, nem szólva az olyan hírességekről, mint Robbie Williams, Anita Kelsey, Ida Corr és Camille Jones.

Nevéhez olyan lemezek fűződnek, mint a Ministry of Sound Sessions 11, a Top of the Clubs vol. 33 és a Gregor Salto közreműködésével késztett Sneakerz. Jelenleg új albumán dolgozik, melyet várhatóan 2008 elején fognak kiadni.

Fedde: Put Your Hands Up for Detroit

A Put Your Hands Up for Detroit 2006-ban az Ibiza nyári himnuszának járó díjat is elnyerte. Egy évvel később Fedde Le Grand a Miamiban megrendezett Winter Music Conference-ről 3 nemzetközi díjt hozott el, a következő kategóriákban: legjobb új szólóelőadó, legjobb break/elektro-szám és legjobb underground dance-szám.

Két dán dj-díjat és az ausztrál MTV díját is elnyerte 2007-ben. Ugyanebben az évben a legismertebb dj-ranglistán, a Dj Mag Top-100-on a rangos 22. helyet szerezte meg, a legjobb új belépőként. Ez a hely a house-kategóriában az előkelő harmadikra elég, olyanokat megelőzve, mint Bob Sinclar, Roger Sanchez, vagy Erick Morillo.

party.[origo].hu