Dübörgő angolkórság - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Nagyszámú angolszász, azon belül is brit előadó tesz hétvégi villámlátogatást a főváros különböző szórakozóhelyein. Karantén alatt, mindenki mástól elkülönítve vizsgáljuk és bemutatjuk a bennünket fenyegető vírusokat, akik biztosan önkéntelen rángásra késztetik lábunkat a táncparketten.
Vágólapra másolva!

Fölényes hangulatfestő
Budapesten szülinapozik a Rotters Golfclub legendás alakja, a negyvenöt éves Andrew Weatherall. Legfinomabb house lemezeiből kapunk pár bizsergető órát, úgy, ahogyan azt a londoni Fabricben is szokta.

Ars poeticája szerint nem gépzene lesz, hanem géppel szerzett emberi zene, stílusa organikus, melyben nincs skatulya, csak irányultság.

Producerkedik a Primal Screamnek, aztán saját bandái révén (Sabres of Paradise, Two Lone Swordsmen, Lino Square, Rude Solo) válik az underground bástyájává.

Most pénteken Andrew Weatherallon kívül fellép a Merlinben a nemrég új, Huncut Hacuka címmel kislemezt kidobó Fine Cut Bodies, illetve az est házigazdái Marvin és Grasshop. Lányoknak este tízig ingyen, utána egységesen ezernyolcszáz forint a helyszínen.

Hatévesek buliznak
Az I Love Deep hatodik születésnapi zsúrján szombaton ajándék gyanánt a Swayzak Soundsystemet nyújtja a klubesthez hű partyzóknak.

Az egykori angol és német lemezlovasok alkotta duó fellépésein a lemezjátszó, a laptop és a cédéjátszó ugyanolyan fontos szerephez jut.

A duó stílusa a hihetetlen érzékiségű dallamkavalkád, mely egyben feszes ütemekkel egészül ki, zenei világukban mindig keveredik valami nosztalgia a jelenkor hangzásával.

2008. április 12-én a hatodik évforduló megünneplésére a Swayzak Soundsystemen kívül Budai & Vic párosa, valamint Lank és Forteba dj-szettjeit hallhatjuk.

Az ünnepi, hatéves születésnapi I Love Deepre kétezer forint a jegy ILD vipkártyával vagy Privé tagságival, kétezerötszáz forint e-flyer vagy kinyomtatott hirdetés bemutatásával. Kedvezmények nélkül háromezer forint.

Klasszikus házi
Végre eljött az ideje az első 2008-as House Classics bulinak, a dj-pultban ezúttal az angol úriember, Nick Warren válogat az egyetemes house-történelem legemlékezetesebb lemezeiből.

Swayzak: Speedboat

Ő az a fazon, aki deep house-tól indulva viszi egyre energetikusabb terepekre közönségét, olyan muzsikát produkálva, ami felszabadítja az elfojtott ösztönöket és féktelen táncban teljesedik ki a csúcsponton, édes melódiákkal megszédítve, vagány vokálokkal tűzdelve és egy kis bohém breakbeattel bolondítva.

Az április 12-i House Classics partyn Nick Warren mellett a Strictly!-vezető Slam Jr. és a nemrég Renaissance-mixlemezzel jelentkező Chriss segít a hangulat fokozásában. A Hajógyári-szigeten lévő Studióba elővételben háromezer a belépő, a helyszínen egy ezressel kerül többe.

Nick Warren: Ibiza

Szabadstílusú lemezlovasok
Szombaton a Corvin-tetőn újabb illusztris vendéget, ezúttal a londoni Freestylers tagját köszönthetjük dj-szettjével. Az egykori breakbeaterek mostanság igen széles spektrumot felölelő zenéket játszanak.

Legutóbbi kanadai fellépésükön hard- és funkyhouse, utána bigbeat, majd váltás breakbeatre, hogy végül drumandbass-zel fejezzék be.

Április 12-én a Folkfree ad koncertet a szintén "szabadstílusú" mc Sir Real társaságában, előttük-utánuk Sikztah és Psyon veszi át az irányítást a dj-pultban.

Freestylers: Push up

Nindzsás banzáj
A Pesti Est és a Burn szervezésében hatalmas nindzsás banzájt csapnak a rég nem látott Szépilona Remizben, ahol két emblematikus formáció, a Hexstatic és a Herbaliser lép fel egy estén a kultikus brit Ninja Tune kiadó képviseletében.

A Hexstatic egy audiovizuális live show-t villant a retinádra, zenéjük egyedi sajátossága a szervesen illeszkedő látványelemek sokasága, extra nyalánkságok vannak minden lemezükön.

Hexstatic: Pulse

A Herbaliser pedig a két alapító, Ollie Teeba és Jake Wherry tekerésével tölti be az eddig leginkább csak csikorgó acélnak otthont adó helyszínt. A fiúk korai zenei étrendje a 60's évek kémfilmzenéjéből, mocskos funkokból, ablakremegtető hangerővel bömbölő hiphopból kristályosodott ki, albumaik már az '90-es évek közepén helyet foglaltak a bólogatós zenék panteonjában.

Rajtuk kívül a szombathelyi Beat Dis kiegészülve Judie Jay énekesnővel koncertezik, emellett Infra Gandhi és az Uptown Felaz dj-szettjeit hallhatjuk. Jegyek elővételben kétezer, a helyszínen kétezerötszáz forintért kaphatók.

The Herbaliser: Road of Many Signs

Ujjnyalogató breakerek
Az Analogue szervezőgárdája ezúttal a Plump Dj's-t látja vendégül az A38-on. Lee Rous és Andy Gardner a nuskool breaks egyik legnépszerűbb dj- és producer-párosa, nevük összeforrt a Fingerlickin' Records pályájával.

A Plump DJ's vidám funkybreakjét a kezdetektől fogva egész egyszerűen "zabálta" a nép, és ez nem is változott sokat az elmúlt nyolc évben. A világon mindenhol óriási tömegek várják fellépéseiket, és soha senki nem távozik azokról csalódottan.

Sikereik megkoronázása, hogy a 2008-as Breakspollon, a világ első számú, immár hetedszer megrendezett breakbeat szavazásán három díjat is besöpörtek. A hazai színeket Skeam, Subscope, Crez, Mar-C és vendégeik képviselik, jegyek elővételben kétezerötszáz, a fellépés napján ötszáz forinttal kerülnek többe.

Plump DJ's: The Push