Két pokolgépes merénylet Indiában

Vágólapra másolva!
Két merénylet is történt Indiában, mindkettő támadást pokolgéppel követték el ismeretlenek hétfőn. Legkevesebb öten meghaltak, és sokan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Két pokolgépes merénylet történt hétfőn India nyugati részén, a támadásoknak legalább öt halottja és több tucat sebesültje van. A rendőrség szerint az egyik pokolgépes támadás a Mahárástra állam Málegáon városában történt, ahol a múltban gyakoriak voltak az összecsapások a hindu és a muzulmán lakosok között. A robbantásban négy ember meghalt és két tucatnyian megsebesültek. Kórházi források szerint a halálos áldozatok között van egy tízéves gyerek is.

A robbantás után a hetven százalékban muzulmánok lakta városban közel húszezren tiltakoztak, azt sérelmezve, hogy a hatóságok nem védik meg őket a támadóktól. A tüntetők összecsaptak a helyszínre vezényelt rendőrökkel, akik közül többen megsebesültek.

A másik merénylet a nyugat-indiai Gudzsarát államban fekvő Modasza város egyik piacán történt. A támadók motorbiciklin helyezték el a pokolgépet, amely időzítve volt. A detonációban egy ember meghalt és többen megsebesültek. Indiában az elmúlt években több száz ember halt meg pokolgépes merényletekben, a hatóságok szerint a támadások többségét muzulmán szélsőségesek követték el.