A Közép-Dunántúlon nőtt leginkább a munkanélküliség

Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt 11 százalékkal, 5300 fővel nőtt a Közép-dunántúli Régióban a nyilvántartott álláskeresők száma - közölte a munkaügyi központ. A régió megyéi közül Komárom-Esztergomot érintették legerősebben az elbocsátások.
Vágólapra másolva!

A szervezet tájékoztatása szerint a régión belül mindhárom megyében emelkedett a nyilvántartott állomány. A legnagyobb mértékben, 16 százalékkal, több mint 1700 fővel Komárom-Esztergomban nőtt az álláskeresők létszáma. Fejérben 1.800 főt meghaladó, 9,8 százalékos növekedést tapasztaltak januárhoz képest, Veszprémben is több mint 1.700 fővel, 9,3 százalékkal több a munkanélküli.

Az országos összehasonlításban a Közép-dunántúli Régióban nőtt a legjobban a munkanélküliség, a régió megyéi közül Komárom-Esztergomot érintették legerősebben az elbocsátások. A régión belül továbbra is Komárom-Esztergom megyében a legalacsonyabb, 8,8 százalékos, és Veszprémben a legmagasabb, 12,3 százalékos az álláskeresők gazdaságilag aktív népességen belüli aránya, Fejérben pedig a kettő közötti, 10,7 százalék.