2009 legszebb strandjai

Vágólapra másolva!
A világutazók számára ma már igazi kihívás, hogy nyugodt csendes vagy éppen zajos, de jól felszerelt standokat, és paradicsomi partszakaszokat találjanak. A Bahamák, a csendes óceáni szigetvilág, Fidzsi és az Antillák korallszirtjei után az Msnbc idei összeállításában új tippek, és végre európai strandok is szerepelnek.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Korzika és Szardínia között félúton található Caprera szigete teljes egészében védett terület. Az egész földdarabka gyakorlatilag egyetlen nemzeti park. Néhány épületen kívül semmi sincs a szigeten, se egy település, se egy piac, kizárólag a háborítatlan természet. Út is csak néhány található Caprerán, azokon sem túl nagy a forgalom. A fél tucat ház között a turisták és napimádók azért felkeresik Giuseppe Garibaldi egykori lakóházát,ahol az olasz szabadságharcos élete utolsó éveit töltötte teljesen visszavonultan.

Caprera sziklás, fenyőerdőkkel borított szigetén sok az eldugott öböl, szálláshelyet viszont csak a rövidke hajóútra található Costa Smeraldán találunk. A kobalt színű Tirrén-tenger ámulatba ejtően szép. Az úszók gyakran keresik fel Tahiti-öbölként is ismert Cala Coticcio-t, a turisták pedig a Hotel Cala di Volpe-t ajánlják jó szívvel, de csak egy esetben: ha a pénz nem számít.