Vágólapra másolva!
Átlagosan 52 brit kocsma húzza le a rólót hetente a válság miatt. Tavaly összesen 24 000 ember veszítette el az állását a pubbezárások miatt, az utóbbi fél évben pedig hetente 39-en maradtak munka nélkül.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A sörre kivetett adó növelése csak rontja a helyzetet - közölte a British Beer & Pub Association (BBPA). Csak az utolsó két költségvetési vitában 20 százalékkal növelte a kormány a sör adóját, ami 600 millió fontos (közel egymilliárd dolláros) plusz terhet jelent a pubtulajdonosoknak - közölte David Long, a BBPA vezérigazgatója. Itt az ideje, hogy a kormány ugyanúgy figyeljen a kocsmaszektorra, mint a többi területre, ahol ekkora mértékben nő az állástalanok száma - tette hozzá.

A kocsmatulajok ráadásul jó ideje panaszkodnak a dohányzás betiltásából és a szupermarketek leszorított söráraiból eredő forgalomcsökkenés miatt is - derül ki az Associated Press írásából.

A BBPA szerint a kizárólag italokra koncentráló egységeket sújtja leginkább a recesszió, az ételeket is árusító kocsmák közül ugyanis csak heti átlag egy zárja be kapuit végleg.