Bajban Vágó, leverte Laár András, Lola

Vágólapra másolva!
A második hét sem sikerült jól - nézettségi szempontból - a Párbaj-nak, mert Vágó vetélkedője simán kikapott a Vacsoracsatá-tól.
Vágólapra másolva!

A TV2 egyelőre nem talált rá a nyertes vetélkedőre, kvízre, mert korábbi próbálkozásai, mint a Sváby Andrással felálló Egy a 100 ellen, a Till Attila irányításával készült Okosabb vagy, mint egy 5.-es? és a műsorvezető nélkül próbálkozó Cápák is elhasalt viszonylag korán. A csatorna 2009 tavaszán végül úgy vélte, hogy az RTL Klubnál munka nélkül maradt, saját fejlesztésű műsorra kitérő választ vagy nemet kapó, sorsával elégedetlen Vágó Istvánt csábítja el - illetve vissza, hiszen 1997 és 2000 januárja közt náluk volt képernyőn.

Mint Vágó az [origo]-nak elmondta, részéről logikus lépés volt a csatornaváltás, ráadásul a TV2-től kapott ígéretet arra, hogy előbb-utóbb elkészülhet saját vetélkedője (és egy szkeptikus, ezotériát tagadó műsorról is van szó). Mint lapunk megtudta, azért nyúlt a TV2 a Duel licencéhez, mert sürgetett az idő: Vágó a szerződésében lévő hat hónapig nem dolgozhatott másutt, a saját koncepció kifejlesztésére pedig több idő kell, mint egy alapos leírással rendelkező licencműsor megvalósítására. Így rajtolt el a Párbaj, amely első hétre rögvest az amúgy is nagyon nézett Vacsoracsatá-t kapta ellenfélnek, súlyosbítva a Heti hetes tagjaival. A kvíz nem is remekelt, mind az öt hétköznap kikapott, de Vágó nyugodt maradt: mint mondta, a második héttől lesz igazán erős a műsora.

Nem sikerült javítani

Azonban az adatok láttán kimondható, hogy a második hét sem sikerült, a nagyközönséget még mindig jobban érdekelte, hogyan fintorog a vega Laár András egy nyers hússzelet láttán, vagy hány kalóriával kalkulál Zoltán Erika. A Párbaj a teljes lakosságnál hétfőn érte el a legjobb eredményét, 846 ezer nézőt - de ez is simán kikapott az 1,24 milliós Vacsoracsata celebjeitől. A kvíz csütörtökre 750 ezer alá süppedt, péntekre picit javított, de az utolsó munkanapon is 1,26 milliót regisztrált az RTL-es főzőshow, így nem volt esélye Vágónak.

Pedig mindent bedobtak:

Forrás: [origo]

A kereskedelmi tévék persze inkább a 18-49-es korcsoport eredményeire figyelnek, de a Párbaj itt sem szorította meg a főzőcskéző Lolát és kavargató Nagy Sándort. Szerdán is csak 21,1 százalékos közönségaránya volt a műsornak, de 32,2 százalékkal akkor is a Vacsoracsata vitte a műsorsávot. Másnap még jelentősebb különbség volt nézettségben: Vágót a tévéző fiatalok 18,3 százaléka, a gasztroműsort pedig 36,5 százalék figyelte. Pénteken 22,8 százalék volt Vágó eredménye, jobb mint a többi napon (a műsor minden esetben meghaladja a TV2 átlagos, főműsoridőben mért nézettségét, a pénteki nap esetében 4 százalékkal volt magasabb).

Ezeknél talán jobb eredményekre számítottak, de Párbaj adásban marad, a TV2 még bízik benne. A felvett adások minden bizonnyal képernyőre kerülnek, de ha számottevő javulás nem áll be, akkor a műsor nem húzza ki karácsonyig.