Tűzvonalban: annyi a hulla, hogy le lehetne forgatni a mohácsi csatát

Vágólapra másolva!
Március végére elkészültek a Tűzvonalban új évadjának forgatókönyvei, április 12-én megkezdődött a forgatás.
Vágólapra másolva!

Fonyódi Tibor március végén befejezte a Tűzvonalban negyedik szériájának forgatókönyveit, majd a 12 epizódra tervezett évad gyártás-előkészítése után, április 12-én kezdődött a forgatás. "A sorozat legerősebb évadja lesz, amelyben több csavar van, mint a csavarboltban, és annyi hulla, hogy le lehetne forgatni a mohácsi csatát" - nyilatkozta a szerző. Az utolsó két epizód Kiskunfélegyházán forog június második felében.

A történetről még nem tudni semmit, legfeljebb az epizódok címeit. Ezek hangzatosak, figyelemfelkeltőek (Requiem két zsaruért, Árnyék a múltból, A főnix újabb repülése, Fényhozók, Lucifer álarca), de semmi nem derül ki belőlük, talán valamilyen szekta sejlik fel halványan a háttérben, a Belgrádi emberünk című rész pedig nyilvánvalóan egy szerb kapcsolatra utal.

tuzvonalban.com

Xantus Barbara és Pindroch Csaba a 3. évadból

A forgatókönyvíróval hosszabb cikk jelent meg márciusban az [origo]-n, amelyben elmondta, hogy a részek szerkezete lesz alapvetően más. "Úgynevezett hármas csomagokat képeznek az epizódok, tehát olyan, mintha négy etapból állna az évad. Tizenkét epizód lesz, és mindegyik etap körbejár egy történetet. Újfent a gyártási okok miatt ezt klasszikus módszerrel nem lehet megoldani - klasszikus módszeren azt értem, hogy dramaturgiai egységet képezve elindul, aztán csúcspont, és lezárul -, hanem ezek összefüggő mikrotörténetek lesznek" - mesélte. A teljes cikk itt olvasható.