Csók és sör Ózdon, zárkózottság Pesten - a Jobbik választási estéje

Események

Vágólapra másolva!
A szimpatizánsoknak ígértnél gyengébb eredmény magyarázásával töltötte a második forduló estéjét a Jobbik, amelynek politikusai ezúttal zárt körben figyellték az eseményeket. Az [origo] tudósítója ott volt a Jobbik egyik reménységének tartott ózdi jelölt kocsmai rendezvényén is, ahol a vártnál rosszabb eredmény miatt először csalódottság lett úrrá az embereken, később azonban visszatért a lelkesedésük. Olvassa el, hogyan alakult a választás második fordulója a Jobbik budapesti és ózdi eredményváróján!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül45 bejegyzés
20:32
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Cigánytelep mellett bulizik az ózdi Jobbik

Öt-hat ember van a Gyöngy Bisztró nevű helynél, de ők sem a rendezvényre jöttek. A kocsma a Velence-telep nevű, főként romák által lakott környék szomszédságában található. Már az első fordulóban itt ünnepeltek. A kocsmáros is a Jobbikra szavazott. Tudósítónknak azt mondta, egyetért a segélyek szigorítására vonatkozó politikával, mert náluk is mindig a segélyosztás után szokott megnőni a forgalom.

Két héttel ezelőtt a Jobbik budapesti eredményvárójáról is tudósítottunk, a beszámolót ebben a cikkben találja.

20:35
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Medence és nemzeti színű dekoráció a Jobbiknál

Zárt körű eredményvárót tart Budapesten a Jobbik az Európa Kongresszusi Központban, amely az [origo] helyszíni tudósítójának tapasztalata szerint körülbelül tized akkora, mint a Sportmax, amelyben két hete várták az első forduló eredményeit. A berendezés impozáns: nagy medence, elegáns asztalok és piros-fehér-zöld szalvéta várja a párt meghívottjait és a sajtó képviselőit.

20:40
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Nem engedi be szimpatizánsait a Jobbik a rendezvényére

Vezetőségén, szakértőin és a holdudvarába tartozó vendégein kívül csak a sajtó munkatársait engedi be a Jobbik az Európa Kongresszusi Központban tartott rendezvényére. Dúró Dóra szóvivő szerint első sorban pénzügyi okai vannak a zárt bulinak. Szilvási Péter szervezési igazgató szerint viszont ez inkább sajtóesemény, ezért nem a szimpatizánsokkal együtt ünnepelnek.

20:49
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Négy körzetben reménykedik a Jobbik

"Nagyrészt már eldőlt a Jobbik eredménye az első fordulóban. Az, hogy egy-két egyéni még bejut, az érdemben nem változtat a parlamenti szerepén" - mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője. Elmondta még, hogy Balczó Zoltán alelnök negyed nyolckor tart sajtótájékoztatót, majd késő este, az eredmény ismeretében Vona Gábor elnök fog beszélni.

14 olyan körzet van, ahol a Jobbik 5000-nél kevesebb szavazattal volt lemaradva az első fordulóban a fideszes jelölt mögött. Ezek közül a párt több vezetője szerint is 4 olyan van, amelynek megfordításában reménykednek.

21:01
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

"Kossuth téri" szimpatizánsok a Jobbik rendezvény előtt

8-10, magukat "kossuth téri tüntetőknek" nevező jobbikos szimpatizáns van ott a párt budapesti rendezvényének színhelyén, de nem mehetnek be, mivel a párt a külsősök közül csak a sajtó képviselőit engedik be.

"1400 napig voltuk ott a Kossuth téren, ide meg nem engednek be, nevetséges" - mondta egyikük. "Ha így döntöttek, akkor így döntöttek, nem haragszunk" - mondta egy másik szimpatizáns.

A Fidesz kétharmadáról az [origo] által megkérdezett jobbikos szimpatizánsok tartanak. "Orbán Viktor még arrogánsabb lesz" - vélte egy nő, aki 15 éves fiával ment el az Európa Központba. Arról, hogy mit szól ahhoz, hogy nem mehetnek be, csak annyit mondott: "itt legalább meleg van."

21:07
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A cigánypolitika miatt váltott Fideszről Jobbikra egy ózdi nő

Egy, az ózdi Jobbik eredményvárójának otthont adó kocsma mellett lakó 60 éves nő tudósítónknak azt mondta, most a Jobbikra szavazott, de korábban Fidesz-szavazó volt. Azért döntött a Jobbik mellett, mert a cigánysággal szemben keménységet ígérő párt politikája szimpatikusabb volt számára. A kocsmában többen is azt mondták, hogy a kohászati üzem 2001-es bezárása óta élesedett ki a konfliktus a romák és nem romák között, akkor ugyanis sok cigány is elveszítette a munkahelyét.

21:12
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Gárdista ruhások a Jobbik budapesti rendezvényén

Fotó: Ancsin Gábor [origo]
Gárdista ruhások a Jobbik választási rendezvényén. Szimpatizánsokat nem engednek be.

21:17
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

"Hóhányó Gyurcsány és Orbán" - Jobbik-szimpatizánsok Ózdon

Este hét órakor csak két idős férfi maradt a kerthelyiségben, és ugyan nem a rendezvényre jöttek, de mindketten Jobbik-szimpatizánsok. Azt mondták, átverte őket Orbán, átverte őket Gyurcsány, ezért szavaznak a Jobbikra. Az egyik akkor döntötte ezt el, amikor meghallotta, hogy a Jobbik csendőrséget akar felállítani. Orbát és Gyurcsányt hóhányónak nevezték. Közben a kocsmát átrendezték, összetolták az asztalokat, készülve a rendezvényre.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

21:19
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Választási visszaélésekről beszél a Jobbik

A Jobbik szerint a második fordulóban is történtek választási visszaélések a kelet-magyarországi megyékben. Gyüre Csaba elmondta, hogy hamarosan sajtótájékoztatót tartanak az esetekről.

Balczó Zoltán alelnök arról beszélt, hogy nagy eredmény, hogy 1998 óta csak a Fidesz és az MSZP rendelkezett nagyobb frakcióval, mint most a Jobbik fog.

21:34
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Tanára hatására lett Jobbik-aktivista egy fiatal - Ózd

Az egyik fiatal aktivista tudósítónknak elmondta, hogy gimnáziumba jár, és a földrajztanára Endrésik Zsolt a kazincbarcikai jobbikos jelölt. Az órák után szoktak beszélni politikáról - mondta a Jobbik-aktivista.

21:38
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Bosszankodó nő az ózdi Jobbik-kocsmában

Amikor tévében mutatták az eredményeket, és nyolc százalékos feldolgozottságnál 33 százalékos mutattak Kisgergely András jobbikos jelölt számára, akkor egy nő bosszankodva felkiáltott: A kurva életbe. Utána kétségbeesve kérdezt, ezt meg lehet-e még fordítani. Amikor más körzeteket mutattak, és lehetett látni, hogy a Jobbik jelöltjei második-harmadik helyen állnak, akkor szomorúan csettintgetett a nyelvével.

21:42
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Molnár Oszkárral példálózik a jobbikos Balczó

A Jobbik budapesti rendezvényén Balczó Zoltán tudósítónknak azt mondta, egyértelműen a Jobbik támogatásának tudja be, hogy Molnár Oszkár jelentős előnnyel vezet Edelényben. Balczó szerint a Jobbik összhangban lesz Molnár Oszkárral a parlamentben. Még nem foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy felajánlják-e számára a frakciótagságot.

21:43
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A Jobbik szerint lejárató DVD-ket dobáltak be cigányokhoz

"Sajnos a második forduló sem maradt esemény nélkül" - mondta Gyüre Csaba Jobbik-alelnök, aki állítja, hogy történtek visszaélések, például a legkiélezettebb körzetekben cigány szavazókat kisbuszokkal szállítottak szavazni.

A Jobbik alelnöke szerint a pártja szervezett formában figyelte a visszaéléseket. Ózdon kétszer láttak fordulni egy kisbuszt, amelyben "cigány szavazókat vittek" a választóhelységbe - állította Gyüre, aki szerint Rakamazon a jobbikosok megpróbálták rögzíteni az esetet, de többen körbevették az aktivistát és életveszélyesen megfenyegették. A Jobbik bejelentette a fenyegetést a rendőrségen, amely vizsgálja az esetet az alelnök szerint.

Gyüre Csaba az [origo] tudósítójának azt mondta, hogy Tiszadobon olyan DVD-ket dobáltak be cigány családoknak, amelyeken azt állítják a készítők, hogy a Jobbik "a cigányságot kényszermunkára bányákba vinné".

21:48
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Molnár Oszkárnak örült a Jobbik

Molnár Oszkár 43 százalékos eredményét, amelyet 20 százalékos feldolgozottság mellett ismerhettek meg, a Jobbik rendezvényén harsányan megtapsolták. A Jobbik visszaléptette a Fideszből kizárt és függetlenként induló Molnár javára a saját jelöltjét.

21:53
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A nemzeti színeket hiányolta a megérkező Gaudi

Megérkezett a Jobbik választási központjába Gaudi-Nagy Tamás és Grespik László. Gaudi "sziasztok, gyerekek" - felszólítással ment oda a sajtósokat regisztráló hölgyekhez, és kifogásolta, hogy a nyakba akasztható belépőkártyák nem nemzeti színű szalagra vannak felfűzve. A Jobbik igazságügyminiszter-jelöltje egy jó eredménynek ökölbe szorított kézzel örült.

21:55
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Csalódtak a Jobbikban a "Kossuth téri tüntetők"

Továbbra sem engedték be a Jobbik rendezvényére az ott várakozó 8-10 embert, akik Kossuth téri tüntetőknek hívják magukakt. Többen is azt mondták, Szabó Gábor pártigazgató és Gaudi Nagy Tamnás is azt ígérte nekik, hogy beengedik őket az este folyamán. "Úgy tűnik, elfejtettek bennünket. Nem jól van ez így - mondta az egyik nő. Szabó azt mondta, azért nem jöhetnek be, mert nem nyilvánosságnak meghirdetett a rendezvény. Hozzátette, szerinte ez nem egy kardinális kérdés. A tüntetők azt mondták, inkább elmennek a Kossuth térre, mert ott van bejelentett tüntetésük.

22:04
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Ózdi jobbikos kérdés: "Hogyan lehetnek ennyire buták az emberek?"

Este nyolckor még mindig csak egy aktivista és egy jobbikos szimpatizáns van abban az ózdi kocsmában, ahol a Jobbik helyi választási rendezvényét tartják. Egyikük sem tudott olyan visszaélésekről, amiről Gyüre beszélt. A kocsmában jelenlévők rezignáltan hallgatják az eredményeket, nem tesznek megjegyzéseket. Egy idős férfi feltette a kérdést: "Hogyan lehetnek ennyire buták az emberek?"

22:05
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Balczó beszél a zárt rendezvényen

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint pártja azonos súlyúvá vált az MSZP-vel. A politikus szerint a rendezvény nem ünnepi, de ez nem jelenti azt, hogy nincs mit ünnepelni.

Fotó: Ancsin Gábor [origo]
Balczó Zoltán (jobbra) beszél a zárt rendezvényen - a galéria eléréséhez kattintson a képre!

22:12
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Csalódott a Jobbik kazincbarcikai reménysége

Endrésik Zsolt kazincbarcikai jelöltet a párt vezetése a győzelemre leginkább esélyes négy indulójuk között tartotta számon, de több mint 90 százalékos feldolgozottság alapján 25 százalékot ért el. Endrésik erről az [origo]-nak telefonon azt mondta, egyáltalán nem elégedett, mert az elmmúlt két hétben rengeteg energiát öltek bele a kampányba. A gyenge eredményt azzal magyarázta, az emberek tudhatták, megyei listáról már bekerült a parlamentbe. Állítása szerint az ellenfelei akmpányoltak is ezzel, és azt mondták, rá már nem érdemes szavazni.

22:14
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Még gondolkodik a fellebbezésen a Jobbik

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szerint "nem fognak megsértődni" azok a szimpatizánsok, akiket elküldtek a párt rendezvényéről, mivel azt zárt körűen tartják. A választási visszaélések gyanújával kapcsolatban azt mondta, hogy még várnak azzal, hogy megfellebbezik-e az eredményt.

22:27
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Rejtélyes autók az ózdi Jobbik-kocsmánál

Nyolcan-tízen vannak a Gyöngy Bisztróban, bár időnként jönnek autók, amelyek elmennek anélkül, hogy kiszállna belőle bárki. Egy szavazóbizottsági Jobbik-delegált azt mondta, rossz napja volt, nem értek el jó eredményt. Szerinte hoztak olyan szavazókat, akiket korábban soha nem érdekelt a politika. Kérdésünkre hozzátette azonban, hogy nem hallott olyan visszaélésekről, amelyekről a pártközpontban beszéltek vasárnap este.

22:29
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Grespik László egyelőre nem lép be a Jobbikba

Grespik László, a Jobbik jogi kabinetjének tagja szűk szavúan kommentálta a folyamatosan érkező eredményeket. Szinte minden kérdésre úgy kezdte a választ, hogy "tárgyilagosan szemlélem". A Fidesz várható kétharmadáról mindössze annyit mondott, hogy "a Jobbikban is vannak hazafiak és a Fideszben is vannak hazafiak". A politikus egyelőre nem kíván belépni a pártba, szakértőként szeretne dolgozni.

22:35
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Morvai úgy érzi, még lehet belőle államfő

Morvai Krisztina az [origo]-nak azt mondta, hogy továbbra is elképzelhetőnek tartja, hogy államfő lehet belőle. A kérdésre, hogy fideszesek támogatnák-e, azt mondta: "Miért ne?" Szerinte nincs olyan értékrendbeli különbség közte és a Fidesz között, ami akadályozni a támogatást.

22:36
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

"Középkorú, nemzetközi ügyekben jártas férfi" váltja Balczót

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint már van döntés arról, hogy ki váltja őt Brüsszelben, a személyéről ugyanakkor nem mondott többet, mint hogy "középkorú, nemzetközi ügyekben jártas férfi" az illető. Arra a kérdésre, hogy milyen érzésekkel hagyja ott az Európai Parlamentet, annyit mondott, hogy "egyik szemem sír, a másik nevet".

A politikus elmondása szerint "éppen beletanult" a brüsszeli munkába, de ennyi idő alatt is több szakmai kapcsolatot épített ki. A hazai politikában sem kíván nagyot váltani: "a parlamentben az EU-s ügyek bizottságában szeretnék ülni" - mondta.

22:39
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A jobbikos Gaudi már várna a Tv2 és az RTL betiltásával

A Budapest XV. kerületében induló Gaudi Nagy Tamás kevesebb szavazatot kapott, mint az első forudlóban, de tudósítónknak azt mondta, elégedett az eredménnyel. A visszaesést azzal magyarázta, hogy alacsony volt a részvétel. Közölte, hogy ugyan nagyon intenzíven kampányolt, de a panelekben élők a tv2-nem és az RTL-nek hisznek, ezért torz médiakép alakult ki bennük róla. A Jobbik vezetői korábban mondták, hogy betiltanák ezt a két televíziót. Gaudi most azt mondta, lehet, hogy ez nem volt szerencsés, mert az embereknek ezt a kevés örömét is elvennék ezzel. Az eredményeket látva azt a tanulságot vonta le, hogy előbb fel kell emelni az embereket, és aztán megmutatni nekik, hogy mi a jó, például ezeknek a tévéknek a betiltásával.

22:44
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Nem talál egy mandátumot a Jobbik

Nem nagy meglepetés, hogy a Jobbik jelöltjei nem tudtak nyerni egyéniben" - mondta Szávay István, a nemzetpolitikai kabinetjének vezetője az [origo]-nak. Voltak, akikben bíztak -tette hozzá. Ugyanakkor nem értik, hogy miért 47 mandátummal számoltak, hiszen többször átszámolták és ők 48 mandátumot várnának az egyéni eredmények ismeretében.

22:48
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz kudarcában bíznak az ózdi Jobbik-kocsmában

Este fél kilencre már 20-25-en gyűltek össze az ózdi Jobbik-kocsmában, megérkezett a helyi jelölt, Kisgergely András is. Az emberek picit el vannak kenődve, páran biztatják őket: "gyerekek, nem szabad lelombozódni". Egy szimpatizáns azt mondta, a Fidesz úgysem fogja tartani az ígéreteit, ez két éven belül kiderül, és akkor majd eljön a Jobbik ideje.

22:49
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Grespik László mereng a Jobbik-rendezvényen

Fotó: Ancsin Gábor [origo]
Grespik László ügyvéd mereng a budapesti Jobbik-rendezvényen - Még több képért kattintson a fotóra!

22:53
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

"Óriási meglepetésre" készül Vona a parlamentben

"Óriási meglepetésre készülünk" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki gratulált a Fidesz kétharmados eredményéhez és sok sikert kívánt a kormányzáshoz "az ország érdekében." Ugyanakkor fenntartásait is kifejezte, mert - mint mondta - veszélynek tartják a kétharmados többséget.

"Ha kérnének, sem kapnának 100 napot" - üzent a Fidesznek a Jobbik elnöke. Mint mondta: "nincs nyári szünet, nincs pihenés". "A Jobbik rákényszeríti a kormányra az akaratát" - tette hozzá.

Vona Gábor minden magyar embernek megköszönte az eredményt, akik "a szebb jövő mellett tették le a voksukat". A pártelnök hozzátette: "ők azok, akik nem hajlanak semmi szélnek". Az eredményüket úgy kommentálta, hogy "ilyen sikert nemzeti párt még nem ért el".

Vona gratulált Molnár Oszkár független képviselőnek, aki megnyerte az edelényi körzetet. A Jobbik elnökének elmondása szerint ő a "Jobbik támogatásával jutott be" az országgyűlésbe. Vona szerint az adócsökkentés, a kilakoltatások leállítása, a közbiztonság helyreállítása és az elszámoltatás a négy legfontosabb feladat.

"Ugyanazt csináljuk, mint a választás előtt" - utalt az országgyűlésben követni kívánt irányra Vona, aki szerint "őszinte, bátor úton fog menni" a Jobbik, a parlamenten belül és kívül is".

22:57
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Szomorú nézelődés az ózdi Jobbik-kocsmában - fotó

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Eredményvárás az ózdi Jobbik-kocsmában - Még több fotóért kattintson a képre!

23:11
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Vona már az önkormányzati választásokra gondol

"A szavazatok száma megmutatta, hogy nem szerepeltek rosszul a borsodi jelöltjeink" - mondta Vona Gábor [origo]-nak azokról a jelöltekről, akikhez győzelmi reményeket fűzött a párt második forduló előtt, de végül egyik sem tudott nyerni. Vona, aki az elmúlt másfél hétben maga is folyamatosan kamopányolt Borsodban, azt mondta, nem végeztek kárba veszett munkát, szerinte ez már az önkormányzati választásokon meg fogja hálálni magát. Kérdésünkre hozzátette, hogy számítani fognak a jövőben továbbra is azokra a politikusaikra, akik ugyan jól szerepeltek, de végül listáról se jutottak be a parlamentbe. Arra a kérdésre, hogy mit szól a fővárosi jelöltek első fordulónál gyengébb szerepléséhez, azt mondta, hogy Budapesten a választók már látták, hogy a jobbikosoknak nincs sok esélye, és ezért nem mentek el szavazni.

23:13
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Festett parlament előtt beszél Vona

Fotó: Csanádi Márton [origo]
Vona itt még festett parlament előtt beszél - Több képért kattintsona fotóra!

23:14
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Nem csalódott a legerősebb jobbikos jelölt

"Kimondottan csalódott nem vagyok" - mondta telefonon az [origo]-nak Császár József, a Jobbik tiszavasvári jelöltje, aki a párt legjobb eredményét érte el az első fordulóban. "Benne volt a győzelem lehetősége, de a halmozottan hátrányosokat elvitték szavazni" - mondta. A képviselőjelölt nem kíván polgármester lenni, állítása szerint megvan a jelöltjük a településen, ugyanakkor hétfőn elkezdik a felkészülést az önkormányzati választásokra.

23:20
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Pősze: Az emberek maguktól is kimennek az utcára

"Mi állandó politikai párbeszédet fogunk folytatni a társadalommal, járni fogjuk az országot" - ígérte Pősze Lajos, a Jobbik szakmapolitikai igazgatója. A párt szeretné érvényesíteni a programját ellenzékben, a parlamenten belül is és kívül is, s ebből a programból a politikus szerint a Fidesz többet át is emelt, ezért rajtuk múlik, hogy mennyi valósul meg. "Ha a Fidesz nem fog eredményeket elérni, az emberek maguktól is kimennek az utcára" - mondta Pősze.

23:26
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

A Jobbik külügyese nem az országgyűlés büféjénél kíván állni

Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetője nem "az országgyűlés büféjénél" kíván majd állni a parlamentben. A politikus nem jutott ugyan a második fordulóba, de listáról bejut és a határon túli magyarok ügyével szeretne foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy ez esetben az ennek megfelelő parlamenti bizottságba fog-e bekerülni, azt mondta, hogy erről majd a párt vagy a frakció dönt.

Az országos eredményekről nem kívánt nyilatkozni, mert mint mondta, erre nincs felhatalmazása. A politikus a körzetét kívánja képviselni az országgyűlésben - mondta az [origo] tudósítójának, amikor is odaszóltak neki, hogy "István, itt a taxi", s ekkor megköszönte az interjút és távozott.

23:29
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

MSZP-seket okol vereségéért az ózdi jobbikos

"Győzelemre készültem, de nem vagyok elégedetlen az eredménnyel, mert az országos Jobbik-átlag dupláját értem el" - mondta Kisgergely András ózdi jobbikos jelölt az [origo] tudósítójának. Az eredményt részben azzal magyarázta, hogy szerinte sok elsőkörös MSZP-s a Fideszre szavazott. Arra a kérdésre, hogy az átlagnál több voksot kapott ugyan, de listáról sem kerül be a parlamentbe, azt mondta, az egyéni ambíciókat hátrébb kell helyezni.

Kisgergely beszédet mondott mintegy negyven ember előtt a Gyöngy Bisztróban. Közölte, nem tudja, hogy gratuláljon-e a győztes fideszes jelöltnek, amire többen azt mondták, nem kéne, mert nem volt tisztességes a győzelme, mások viszont azzal érveltek, hogy a politikai marketing miatt hasznos lenne a gratuláció. Ezen vitakoztak néhány percig, de végül abban maradtak, hogy Kisgergely ezt még átgondolja.

23:35
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Örül a nemzeti radikalizmus sikerének Hegedűs Lórántné

Hegedűs Lórántné, a Jobbik V. kerületi képviselőjelöltje szerint szép eredményt ért el az első fordulóban, ám csak kiindulási alapnak jó. A politikus elmondta, hogy az önkormányzati választáson nem kíván indulni, de erre nincs is lehetősége, mivel a Jobbikban tiltják az álláshalmozást. Az országos eredményről elmondta: "örülök, hogy a nemzeti radikalizmus parlamenti képviseletet nyert".

23:48
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Meglepetés tortát kapott a jelölt az ózdi Jobbik-kocsmában

Az ózdi Gyöngy Bisztróba behoztak egy csokitortát meglepetésként Kisgergelynek. A torta tetejét a fotójával díszítették. Kisgergely meglepődött, és tudósítónk szerint már javult a hangulat, pezsgőznek és söröznek, továbbá próbálják azt kidomborítani, hogy az övék a legjobb jobbikos csapat az országban.

23:54
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Két-három héten belül dönt a Jobbik a frakciójukról

A választások után 2-3 héttel dönt a Jobbik a parlamentben felálló frakció főbb posztjairól - mondta az [origo]-nak Szabó Gábor, a párt igazgatója. Szerinte a Jobbik új színként "a kíméletlen korrupcióellenességet" fogja az országgyűlésbe vinni. Szabó szerint "a szocialisták pártrendszere és pártfinanszírozása a korrupcióra épült".

A politikus elmondta, hogy legkeményebben a párton belül fogják szűrni a korrupciós eseteket, erre erős etikai bizottságuk van. Az [origo] kérdésére, hogy ez esetben hogyan kerülhettek a pártba olyanok, akik aztán több botrányt is okoztak, azt felelte: "miért a zongoristától várják, hogy megvédje az erdőt?" Szerinte ők "sem magánbiztonsági cégek, sem titkosszolgálatok segítségét nem vették igénybe".

00:02
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Saját fotójával díszített tortáját nézi a Jobbik-jelölt

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Kisgergely András ózdi jobbikos jelölt nézi a fényképével díszített tortát - Még több képért kattintson a fotóra!

00:03
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Csókolózik a Jobbik ózdi jelöltje - fotó

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Kisgergely András Jobbik-jelölt csókolózik - Még több képért kattintson a fotóra!

00:11
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

"Nem vagyunk rasszisták" - mondják az ózdi Jobbik-kocsmában

Az ózdi Jobbik-kocsmában két főiskolás tudósítónknak arról beszélt, hogy ők Fidesz-szimpatizánsok voltak négy éve, de most azért szavaztak a Jobbikra, mert nem érzik úgy, hogy a Fidesz és orbán kiállt volna az embereként az elmúlt négy évben. Másokhoz hasonlóan kérdés nélkül kijelentették, hogy ők nem rasszisták. Mindenki arra panaszkodott a választási rendezvényen, hogy rossz színben tüntetik fel a Jobbikot a médiában, szerintük alaptalanul állítják be fasiszta pártnak.

00:19
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Diagnózist akar az államadósságról a Jobbik

"Szépen helytálltak a Jobbik jelöltjei, de a második fordulóban a győzteshez húzás érvényesült" - értékelte az eredményt Hegedűs Tamás, a párt gazdaságpolitikusa. A politikus szerint felfokozott volt a várakozás a pártban, ehhez képest inkább csalódás az eredmény. Hegedűs úgy vélte, hogy inkább pszichológiai a csalódottság, mert tényszerűen erre nincs ok. Az Európai Parlament választásakor alulmérték őket, ahhoz képest értek el jó eredményt, most viszont a várakozás nagyobb volt ahhoz képest, amit végül teljesítettek.

Hegedűs Tamás szerint azok számára sincs vége a játéknak, akik most nem jutottak be. "Nem is baj, hogy nem jutott be mindenki, hisz ha mindenkit bevinnénk a parlamentbe, ki maradna az önkormányzatokra?" - tette fel a kérdést.

A Jobbik gazdaságpolitikai lépéseiről annyit árult el, hogy a képviselői jogosítványaikat kihasználva pontos diagnózist kívánnak felállítani az államadósságról, valamint az EU-csatlakozás pontos mérlegét is elkészítik. Minderről közérthetően közzéteszik az eredményeket, hogy az uniós csatlakozás ne hitvita legyen - ígérte Hegedűs.

00:36
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Választást nyerne a Jobbik 2014-ben

"A Jobbik célja 2014-re, hogy megnyerje a választást" - mondta az [origo]-nak Novák Előd, a párt alelnöke, aki szerint addig komoly szakmai munkával kívánják meggyőzni a szavazókat. Az uniós csatlakozás felülvizsgálatát kezdeményezi a Jobbik Novák szerint, az első törvényjavaslatok pedig a Vona Gábor által említett négy téma lesz: adócsökkentés, kilakoltatási tilalom, közbiztonság és elszámoltatás.

"Egy új alkotmányhoz hozzájárulna a Jobbik, amennyiben az elnyeri a tetszését" - mondta Novák Előd, aki szerint egy új alkotmányhoz négyötödös többség kell, nem csak kétharmados (ugyanakkor a jelenlegi alaptörvény módosításához nem kell nyolcvan százalékos többség). Az alelnök történelminek nevezte a Jobbik eredményét és annak ellenére nem csalódott, hogy némileg több szavazatra számított.

00:47
április 25, 2010
Vágólapra másolva!

Vona telefonon kérte az ózdi jelöltet, ne csüggedjenek

Az ózdi Jobbik-jelölt, Kisgergely András kiállt az emberek elé, és közölte, Vona Gábor most hívta fel, és gratulált az eredményhez. Az egyik nagy reménységnek tartott Kisgergelynek ugyan nem sikerült nyernie, és számszerűen kevesebb voksot is kapott, mint két hete, de a jelölt szerint Vona azt mondta, ne csüggedjenek. Kisgergely azt mondta, ő erre azt válaszolta, mi nem is csüggedünk, hanem ünneplünk.