Rekordbírság az amerikai óriásbanknak

Vágólapra másolva!
Megbüntette az amerikai pénzügyi felügyelet a JP Morgant; vevőt keres a francia Le Monde napilap; nem talál partnert oroszországi terjeszkedéséhez a Wal-Mart; kútba eshet az Opelnak szánt német segély; hatalmas veszteség a British Airwaysnél a sztrájk miatt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai pénzügyi felügyelet 33 millió dollárra büntette a JP Morgan nagybankot, amiért az nem különítette el megfelelően a saját pénzét az ügyfelekétől - jelentette a BBC. A rekordméretű bírságot kiszabó hatóság szerint a pénzintézet ezt a gyakorlatot majdnem hét éven át folytatta, kárt azonban nem szenvedtek ez ügyfelek.

Vevőt keres a Le Monde - írja a Wall Street Journal. Az 1944-ben alapított, neves francia napilap többégi tulajdonrésze 60 éve az újságírók kezében van, az utóbbi időben megrendült pénzügyi helyzete miatt azonban befektetőre van szüksége. 2012 és 2014 között 69 millió eurónyi adósságot kellene visszafizetnie.

Két éve nem talál megfelelő partnert oroszországi terjeszkedéséhez az amerikai Wal-Mart - írja a Reuters. A hírügynökségnek nyilatkozó cégvezetők szerint a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca egy felvásárolandó hálózatot keres a 140 milliós orosz piacra való betöréshez.

A Görögországnak nyújtott mentőcsomag miatt feszítetté váló német költségvetés láttán a német kormány vélhetően átgondolja a General Motorsnak az Opel megtartásához ígért segítséget - írja a BusinessWeek. Az egyik GM-hez közel álló forrás azt mondta, a vállalat nélkülözni tudja a kormányzati segélyt, de akkor több elbocsátásra kell számítani.

Négyszázezer utast veszített májusban a British Airways személyzetének sztrájkja miatt - számolt be a Times internetes oldala. A brit légitársaság forgalma 14 százalékkal csökkent az előző hónap utolsó két hetére időzített munkabeszüntetés miatt, az ebből adódó veszteség megközelíti a 120 millió fontot.