Joe Cole: Elavult az angol válogatott játéka

Vágólapra másolva!
Joe Cole, az angol válogatott középpályása a Guardiannek azt nyilatkozta, hogy az angolok egyszerűen nem voltak elég jók, emiatt estek ki már a nyolcaddöntőben a vb-ről.
Vágólapra másolva!

"Nyilvánvaló, hogy nélkülözzük azokat a tulajdonságokat, amelyekkel sikeresek lehetnénk nemzetközi szinten" - mondta kritikusan Cole. "Nem tudjuk olyan jól tartani a labdát, mint más válogatottak" - jelentette ki.

"A torna után az emberek arról fognak beszélni, hogy nem adták meg Lampard gólját a németek ellen, de nem nehéz észrevenni, hogy egyszerűen nem voltunk elég jók. Az összes csapat, amelyben eddig játszottam, arra játszott, hogy minél hamarabb jusson el a labda a csatárokhoz. De ezzel már nem mész semmire nemzetközi szinten, ahol a labdatartás, a mozgás és a technika a legfontosabbak" - mondta Cole.

Joe Cole szerint a vb-kudarcból le kell vonni a tanulságokat, és fel kell mérniük, hogy megfelelő-e az utánpótlásképzés Angliában. "Talán meg kell fizetnünk azért, mert a miénk a legerősebb liga a világon" - tette hozzá Cole.