Vágólapra másolva!
Milliós kártérítésre számít a holland szövetségtől a német Bayern München, amely szerint a németalföldi szervezet tehet arról, hogy Arjen Robben a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után sérülten tért vissza a bajor fővárosba.

"Meglehetősen magas összegről, hétjegyű számról beszélünk, amely nem az elmúlt hónapban, hanem a vb óta keletkezett károkból tevődik össze" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern igazgatótanácsának elnöke hétfőn este, a bajor televíziónak adott interjújában. "A pontos összeget nem szeretném elárulni, de annyit mondhatok, hogy ez a holland szövetség számára sem aprópénz."

A sportvezető hozzátette, a korábban nyilvánosságra került napi 11 ezer eurós kártérítésnél egyértelműen többről van szó.

A klub vezetősége múlt szombaton tárgyalt a holland szövetség képviselőivel, s Rummenigge megerősítette, hogy a bajorok végső esetben jogi útra terelik az ügyet.

"Ha nem jutunk korrekt egyezségre, akkor nem tehetünk mást, mint hogy bepereljük a hollandokat és a válogatott orvosát is" - fogalmazott az elnök a Blickpunkt Sport című műsorban, majd hozzátette: egyértelmű, hogy ki a felelős azért, hogy Robben sérülése ellenére pályára lépett a dél-afrikai világbajnokságon. A futballistát a június-júliusi torna előtt ugyancsak izomsérüléssel kezelték (a magyarok elleni felkészülési meccsen sérült meg), de miután az első két mérkőzést kihagyta, egészen a spanyolok elleni vesztes fináléig minden találkozón szerepelt a holland csapatban.

"A játékos semmiről sem tehet, nagyon jó szezonja volt, remekül teljesített nálunk, természetes, hogy ott akart lenni a vébén" - vette le a felelősséget Robben válláról Rummenigge. "Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor léphet pályára újra, ehhez az izom teljes gyógyulására van szükség, másképpen folyamatosan fennállna az újabb sérülés veszélye."