Németországban őrizetbe vették a futtatással vádolt Keleti Györgyit

Vágólapra másolva!
Munkavállalási papírokat intézett Münchenben, amikor az olaszok által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján német rendőrök őrizetbe vették Keleti Györgyit - írja a Blikk. Egyelőre nem tudni, hogy a futtatással vádolt nőt Magyarországnak vagy Olaszországnak adják át.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a német rendőrség Keleti Györgyit, aki ellen az olasz hatóságok adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, kerítés vádja miatt. A Blikk írása szerint Keleti a múlt hét elején egy müncheni munkaügyi központban adott be munkavállalási papírokat, és a német hatóság az okmányok ellenőrzéskor észlelte, hogy a nőt az olasz rendőrség körözi.

A nő magyar ügyvédje szerint a német hatóság dönti el, hogy a nőt kitoloncolják és Magyarországra szállítják, avagy átadják az olaszoknak. Olaszországban magasabb büntetés jár azokért a bűncselekményekért, amelyekkel vádolják.

Keleti Györgyi 2009-ben került a magyar nyomozók látókörébe, amikor az olasz rendőrök felkeresték a Magyar Nemzeti Nyomozó Irodát, hogy adatokat gyűjtsenek róla. Az olasz rendőrség gyanúja szerint a nő 2006 és 2008 között lányokat futtatott Olaszországban, egyes tanúk szerint napi 100-150 euró közvetítői díjért cserébe.

Ellene itthon tavaly április elején emeltek vádat tízrendbeli üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt. Ugyanezen vádak miatt bocsátott ki ellene Olaszország is nemzetközi elfogatóparancsot, és kérte a kiadatását. A magyar hatóságok azonban ezt megtagadták, mondván, olyan ügyről van szó, melyet itthon is elbírálhatnak.

A Blikk azt írja a nő magyar ügyvédjére hivatkozva, hogy a magyar bíró - aki korábban nem adta ki az olaszoknak - figyelmeztette, hogy ne hagyja el az országot.