Vágólapra másolva!
A wokingi istálló péntek délelőtt Kínában a gumik próbálgatásával és néhány új aero-elem tesztelésével foglalkozott, délután pedig a jó beállítások megtalálására koncentráltak, de ez sem Lewis Hamiltonnak, sem Jenson Buttonnak nem igazán sikerült.

"Ma nagyon sok dolgunk volt. Nem volt túl rossz a délutáni edzés végére az autó, mert úgy tudtam egy jó kört futni, hogy nem is igazán éreztem teljesen kényelmesen magamat vele. Kicsit szenvedtünk a beállításokkal. Nem tűnik úgy, hogy az autó minden területen úgy teljesítene, ahogy vártuk: meg kell vizsgálni, hogy az egyensúlyproblémák az új fejlesztések vagy csak a sikertelen beállítások következményei. Úgy érződik, hogy fejlődtünk Malajzia óta, most az estét azzal fogjuk tölteni, hogy kitaláljuk, az új csomag mely alkatrészeit vetjük be a hétvége további részében" - mondta el véleményét Hamilton a pénteki gyakorlások után.

"Elég jól sikerült a reggel, az autó jól működött, jó volt vezetni. Délután kipróbáltunk néhány új fejlesztést, de ezek nem javítottak az autó egyensúlyán, meg kell néznünk, hogy miért nem hozták azokat az előnyöket, amelyekeket vártunk tőlük. Az autó elég erősnek tűnt az elsődleges kemény gumikkal, de az opciós lágyakkal már kevésbé muzsikált jól. Nem volt tehát tökéletes a délutánunk, de sok információt gyűjtöttünk a végrehajtott változtatásokról, ezért holnap remélhetőleg javítani tudunk majd a beállításokon. Nincs annyira meleg, mint Malajziában, ezért úgy gondolom, nem kell majd annyi figyelmet fordítanunk a gumikra, mint ott fordítottunk. Ha megoldjuk az egyensúlyproblémákat, közelebb kerülünk majd a Red Bullhoz" - nyilatkozta a délután a harmadik helyen végző Button.