Jövőre jelenik meg a Windows 8

Vágólapra másolva!
A tervek szerint 2012-ben kerül majd a boltokba a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 8. Erről a cég elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer beszélt egy tokiói szoftverfejlesztői konferencián.
Vágólapra másolva!

A PC World amerikai informatikai magazin online kiadása szerint Ballmer a cég új operációs rendszerével kapcsolatban a következőképpen fogalmazott:"Amint áttekintjük a Windows-rendszerek következő generációját, amely jövőre jelenik meg, rengeteg újdonságra számíthatunk."

A szoftveróriás elnök-vezérigazgatója szerint az új Windows a legkülönbözőbb eszközökön lesz elérhető a táblagépektől kezdve a hagyományos PC-kig. Ballmer szerint a jövőben elmosódik a határ az okostelefonok, a táblaszámítógépek és a személyi számítógépek között az eszközök tudását illetően.

Forrás: [origo]
Korábbi cikkünkből megismerheti a Windows 8 új funkcióit

A Microsoft most először említette Windows 8 néven új operációs rendszerét, amelynek várható megjelenési idejéről is csak most tett hivatalos bejelentést. Steve Ballmer a konferencián elmondta, hogy becsléseik szerint a jelenlegi rendszerből, a Windows 7-ből, az év végéig 350 millió darab licencet fognak eladni. Ez a szoftver 2009-ben jelent meg, így a Windows 8 a tervek szerint három évvel később követi majd elődjét.