Nagy, nyilvános búcsúra készül Lázár

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor részvételével hódmezővásárhelyi közgyűlést hívott össze Lázár János, aki távozik a polgármesteri posztról, mivel ő vezeti majd a kormányfő hivatalát. Hétfőn összeül a Fidesz frakciója is, hogy megbeszéljék a kormányátalakítást.
Vágólapra másolva!

Hétfő délelőtt tíz órára összehívta a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának ülését Lázár János frakcióvezető, a tanácskozás témája a kormányátalakítás lesz. A politikus - aki Varga Mihályt váltja majd a Miniszterelnökség élén - arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy a hétfői ülésen jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is.

Lázár rendkívüli, nyilvános közgyűlést hívott össze május 25-én délután három órára Hódmezővásárhelyre is. A képviselő-testületi ülés vendége Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke lesz. A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta, hogy Lázár János akár már június elsejétől vezetheti a Miniszterelnökséget.

A kormányfő péntek reggel jelentette be, hogy Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár Jánost - aki el is vállalta a Miniszterelnökség vezetését, így le kell mondania hódmezővásárhelyi polgármesteri posztjáról - Rogán Antal, az V. kerület polgármestere, a parlament gazdasági bizottságának elnöke váltja a Fidesz-frakció élén - közölte a kormányfő, a Fidesz elnöke. Az elnökség is támogatja, hogy Rogán Antalt javasolja a képviselőcsoportnak a frakcióvezetői posztra.