Szabadulnak a start-stop rendszertől az amerikai BMW-vevők

bmw 3-as
Vágólapra másolva!
A BMW engedélyezte az amerikai márkaszervizeknek, hogy egy beállítás módosításával tartósan kikapcsolhatóvá tegyék a motorleállító rendszert.
Vágólapra másolva!

Az emissziós és fogyasztási értékek csökkentése miatt minden gyártónál elterjedtek az automatikus motorleállító és -indító rendszerek. Ezek különösen Európában népszerűek, az Egyesült Államok eddig nagyrészt kimaradt a forgalmazási körből. A BMW sem erőltette korábban a start-stopos autók tengerentúli értékesítését, az új 3-as sorozattal azonban kivételt tett.

Forrás: BMW

Az európai modellekhez hasonlóan a start-stop rendszer automatikusan aktivizálódik a motor elindításával, gombnyomásra lehet kikapcsolni. A start-stoptól idegenkedő amerikai vevők nagy része folyamatosan nyomkodta is a gombot, sokan háborogtak viszont amiatt, hogy újraindítás után kezdődik az egész macera elölről. A vásárlói igényeket folyamatosan leső BMW most engedélyezte a szervizeknek, hogy kérésre aktiválják a "Last User Mode" beállítást, amely eltárolja, hogy a leállítás pillanatában milyen módban volt a start-stop rendszer. Így az újraindítás után nem kell ismét vacakolnia a kikapcsolással azoknak, akik nem óhajtanak élni a start-stop rendszer előnyeivel. Az új M modellek alapból ezzel a beállítással érkeznek.