Neonparádé jampikkal Hévízen

Hévíz, NeonParádé, Rock and Roll, rocktörténeti, kiállítás
Vágólapra másolva!
A hévíziek az idén egy kicsit másképp ünneplik augusztus 20-át: Dévényi Tibi bácsi, Fenyő Miklós és Komár László műsora mellett lesz neonparádé, sok pöttyös ruhás csaj és rock and roll kifulladásig.
Vágólapra másolva!

Fotó: Mudra László [origo]

A hosszú hétvége a lazulásról szól, a Balaton és környékének szinte minden települése készül valamilyen többé-kevésbé ütős programmal. A hévíziek ezért úgy döntöttek, hogy az idén egy egészen rendhagyó rendezvénysorozattal tűnnek ki a falunapok és városi bornapok hasonló felhozatalából: az ilyenkor szokásos hévízi borfesztivál szombattól egy Rock'n roll fesztivállal bővül.

Tűzpiros Cadillec, retró disco és pontos labdák
Az időutazás augusztus 18-án délután 4-kor indul egy korhű felvonulással, amelyen jampik, pöttyös ruhás lányok és veterán autók vesznek részt. A Stég munkatársai megbízható forrásból tudják, hogy egy tűzpiros, ötvenes évekbeli Cadillac-et is meg lehet majd csodálni.

Az életérzés aztán Kovács Kati és a Dolly Roll koncertjével folytatódik, a tetőpont azonban az a program lesz, amelyet a 20 éven aluliaknak meg kell majd magyarázni: Dévényi Tibi bácsi retró discoshow-val és kívánságlabdákkal érkezik. 19-én és 20-án Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, Komár László és Fenyő Miklós repíti vissza az időben a közönséget, és persze az augusztus 20-ai tűzijáték sem marad el.

Táskarádió, Komár aranyruhája és macska szemüvegek
A rock'n roll fesztivál kísérőprogramja a Muzeális Gyűjtemény emeletén megtekinthető rock and roll és rocktörténeti kiállítás, amelyek legértékesebb darabjait maguk a művészek ajánlották fel. Láthatjuk, sőt, akár meg is érinthetjük Komár László aranyruhájának másolatát, vagy azt a szettet, amit Szikora Róbert viselt annak idején a Hungária koncertjein. A kiegészítők, macska napszemüvegek mellett, a táskarádiók, a régi lemezborítók és a retró kemping installációk között számos zavarba ejtően ismerős tárggyal találkozhatnak azok, akik az 1980-as évek előtt születtek.

Fotó: Mudra László [origo]