A Microsoft akar lenni az új Apple

CES, Consumer Electronics Show, Las Vegas, Steve Ballmer, Microsoft, Windows
Vágólapra másolva!
Steve Ballmer a Microsoft befektetőinek kifejtette, hogy cége stratégiát vált, és a szoftverek mellttt ugyanúgy érdekelt lesz a hardverek gyártásában, ahogyan régi riválisa, az Apple is.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer a cég befektetőinek írt éves beszámolójában a rivális Apple-höz hasonlítja a Microsoftot. A vezető szerint ugyanis cégének stratégiája új irányt vett, már nem csak szoftvergyártó, hanem játékgépek és táblagépek gyártója, hamarosan pedig talán saját okostelefonnal is előrukkol. "Lesz olyan helyzet, amikor konkrét célokra konkrét eszközöket fogunk piacra dobni, ahogy azt az Xbox és a Surface esetében is tettük" - utalt Ballmer a Microsoft saját márkanevét használó konzoljára és a hamarosan megjelenő táblagépére.

Ez egy teljesen új megközelítést jelöl, amely eddig az Apple stratégiáját jellemezte. A Microsoft ugyanis hagyományosan külső cégekre hagyta az eszközök gyártását, ő maga csak univerzális szoftverekkel foglalkozott. Ez volt a gyakorlat Bill Gates néhány évvel korábbi leköszönése után, de Ballmer szerint teljes szemléletváltásra van szükség.

"Ez érinti a vállalat működését, a fejlesztéseket, és azt is, hogy miként vezetjük be termékeinket az otthoni felhasználók és a vállalatok számára. Ballmer saját bevallása szerint már nem szoftvercégként, hanem egy szolgáltatásokkal és eszközökkel foglalkozó társaságként látja a Microsoftot - adta hírül a Reuters hírügynökség.

Forrás: AFP
Ballmer és kollégája örülnek a Windows 8-nak