Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolása után a labdarúgó Európa Ligában is elkészítik csütörtökön, Nyonban a tavaszi folytatás első két körének menetrendjét. A 32 csapatos egyenes kieséses szakaszban többek között ott lesz a címvédő Atlético Madrid és a Bajnokok Ligája idei győztese, a Chelsea is.

A sorsolás szabályai szerint a csoportelsőket és a BL-ből átkerültek közül a kiemelteket a csoportmásodikokkal és a nem kiemeltekkel párosítják össze úgy, hogy azonos országbeli csapatok nem kerülhetnek egy párba. Az azonos csoportból érkezett együtteseknek szintén el kell kerülniük egymást. A legjobb 16 közé kerülésért kiírt párharcok mellett a nyolcaddöntő párosítását is elkészítik.

A legjobb 32 közé jutott csapatok:
csoportelsők: Liverpool (angol), Plzen (cseh), Fenerbahce (török), Girondins Bordeaux (francia), Steaua Bucuresti (román), Dnyipro (ukrán), Rubin Kazany (orosz), Genk (belga), Olympique Lyon (francia), Lazio (olasz), Metaliszt Harkiv (ukrán), Hannover (német)

csoportmásodikok: Anzsi (orosz), Atlético Madrid (spanyol), Borussia Mönchengladbach (német), Newcastle United (angol), VfB Stuttgart (német), Napoli (olasz), Basel (svájci), Internazionale (olasz), Sparta Praha (cseh), Tottenham Hotspur (angol), Bayer Leverkusen (német), Levante (spanyol)

A Bajnokok Ligája csoportkörében harmadikként zárt, s az EL-be átkerült csapatok:
kiemeltek: Chelsea (angol), CFR Cluj (román), Olimpiakosz (görög), Benfica (portugál)
nem kiemeltek: Dinamo Kijev (ukrán), Zenit (orosz), Ajax Amsterdam (holland), BATE Boriszov (fehérorosz)

A további menetrend:
a legjobb 16 közé jutásért:
első mérkőzések: 2013. február 14.
visszavágók: 2013. február 21.

nyolcaddöntő:
első mérkőzések: 2013. március 7.
visszavágók: 2013. március 14.

negyeddöntő:
első mérkőzések: 2013. április 4.
visszavágók: 2013. április 11.

elődöntő:
első mérkőzések: 2013. április 25.
visszavágók: 2013. május 2.

döntő:
2013. május 15., Amsterdam Arena