Ne temesd a számítógépet! - Nekilendült a HP

Vágólapra másolva!
Látványos menetelést mutat a Hewlett-Packard ma a New York-i tőzsdén, teljesítményével a legjobban teljesítő részvény a tech nagyágyúk között. Elképzelhető, hogy tartósabb menetelés kezdetét látjuk éppen.
Vágólapra másolva!

Hiába enyhül az amerikai költségvetési szakadék elkerülése miatti jókedv, a Hewlett-Packard nem zavartatja magát, ismét több mint 4 százalékos emelkedést mutat. Ezzel a legjobban teljesítő technológiai részvény az S&P500 index kosarában.

Ma igazán erőteljes vállalati hír nem látott napvilágot, sokkal valószínűbb, hogy a befektetők még a hét elején megjelent hír miatt értékelik át a részvényt. Ahogy arról az Investor.hu-n is beszámoltunk, a társaság éves jelentése szerint a menedzsment fontolóra veszi a nem jól teljesítő üzletágak leválasztását. Egyre több elemző szerint ezzel részvényesi értéket teremtene a vállalat. A fundamentális kilátások ezzel együtt sem túl fényesek, a személyi számítógépek gyártói és a HP másik fontos üzletága, a nyomtatás sem néz igazán fényes jövő elé rövid távon.

Fordulat jelei a grafikonon

A részvény technikai képe viszont további emelkedés lehetőségére utal. A HP egy picit suta, de azért felfedezhető fordított fej-váll alakzatból tört ki, ezzel ráadásul átlépte a hosszú ideje "épített" csökkenő trendvonalat is. Sőt, a jobb oldali "váll" lényegében az 50 napos mozgóátlag és a trendvonal visszatesztelése volt.

A szerdai örömködés átrepítette a nyakvonalon a részvényt, a mai tekintélyes emelkedés pedig frappáns megerősítést ad. Ezzel megnyílt a tér a 200 napos mozgóátlagig, ami még mintegy 20 százalékos felértékelődésnek adhat helyet. Garancia természetesen semmire nincs, de ez a kép arra utal, hogy akár tartósabb változás is beállhat a HP hosszú ideje meglehetősen negatív befektetői megítélésében.

Hewlett-Packard (NYSE)