Csodálatosan könnyed luxuskupé a Mercedestől

mercedes-benz s-osztály coupe concept
Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem sokat változik a sorozatgyártásig a Frankfurtban bemutatott Mercedes-Benz S-osztály kupé. Januárban már jön a szériamodell.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként mutatkozott be a Frankfurti Autószalonon az S-osztály kínálatának leendő csúcsmodellje, a kupé. Az újdonsággal a CL-osztályt váltják le, és lehet ugyan, hogy ennek a típusnak történelme van, az utódra sem lehet panasza senkinek. Sőt.

Forrás: Mercedes-Benz

A frankfurti bemutatóautó egy csodálatosan könnyed luxuskupé, szerencsére teljesen más, mint a négyajtós modell. Erősen szériaközelinek tűnik a kupé, eleje valamivel agresszívebb, hátulja a keskeny lámpákkal elegánsabb, mint a klasszikus S-osztály.

Forrás: Mercedes-Benz

Alig látszik, de a kupé 5050 milliméter hosszú, 1985 milliméter széles és 1409 méter magas, tengelyei között majdnem háromméteres (2945 mm) a távolság. Meghajtásáról 4,6 literes duplaturbós V8-as motor gondoskodik 461 lóerős teljesítménnyel és 700 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Forrás: Mercedes-Benz

A fehér műszerfal valószínűleg az S-osztályból már ismert alkatrészeknek adja át a helyét, pedig lenne miért megtartani: a légbeömlőket például fehér alumíniumból faragták. Alumíniumpanelekből jutott az ajtókra is, a szőnyegek és a tetőkárpit kézi munkával készültek. A szériaváltozatot várhatóan a januári Detroiti Autószalonon mutatja be a Mercedes.

Forrás: Mercedes-Benz