Elfogták a nyomkövetőjét levágó tolvajt

Vágólapra másolva!
Az osztrák határon próbált meg átjutni Z. Zoltán, aki házi őrizetben volt, de levágta magáról a nyomkövető bokaperecet, és menekülni kezdett. Ő volt az első Magyarországon, aki ilyet tett.
Vágólapra másolva!

Elfogták a hegyeshalmi határátkelőnél Z. Zoltánt, aki egy ideje szökésben volt, miután levágta magáról a nyomkövetőt. A bokaperecet azért kapta, mert lopás miatt a tárgyalására várt, addig pedig házi őrizetbe került.

A Blikk szerint a 27 éves férfi volt az első, aki Magyarországon a nyomkövetőjét levágta magáról, és megpróbált megszökni. Z. Zoltán egy hónapja tűnt el, azóta feltehetően egy barátjánál húzta meg magát, de most megpróbálta elhagyni az országot.

Szombaton taxiba ült, és úgy próbált átjutni Hegyeshalomnál, amikor azonban elkérték az iratait, futásnak eredt – írja a Blikk. Ekkor fogták el. A szökési kísérlet miatt várhatóan előzetes letartóztatásba helyezik.

Z. Zoltán a lap szerint rutinos tolvaj, Bátonyterenyén szinte minden házba betört már. Még nem volt 18 éves, de már harminc betörést írtak a számlájára.