Vágólapra másolva!
A kamaszok számára nem is olyan nehéz az ajándékozás – feltéve persze, ha valóban ismerjük érdeklődési körüket, és nem saját megvalósítatlan álmainkat kívánjuk rájuk hagyományozni.
Vágólapra másolva!

Miután ez az életkor meglehetősen kritikus elvárásokkal érkezik, érdemes az ajándék megválasztásánál figyelembe venni azt, hogy trendi, azaz a tizenévesek körében irigylésre méltó meglepetés lesz az, aminek valóban örülni tud gyermekünk, hiszen ezáltal tudja csoporttársai elismerését is kivívni. És persze emlékezzünk, hogy tizenkét év felett manapság már ciki mindaz, ami a gyerekkorra emlékeztet...

Forrás: AFP/ Emmanuel Dunand

Az örök befutók

A megfelelő témájú-stílusú regény mindig nyerő ötlet, és általa még van esélyünk ebben az életkorban is nevelő hatást inspirálni. A társasjátékok között is ráakadhatunk olyanokra, amelyek kedvenccé válhatnak, és közösséget kovácsolhatnak csemeténk körül. A humoros feliratú, divatos pólókkal sem lehet nagyot tévedni, de egy jól megválasztott dizájn karóra-fronton is kiváló választás lehet.

Forrás: AFP / Robyn Beck

A pénztárca, a tarisznya, a menő táska – szintén kedves darabbá nőheti ki magát kamaszgyermekünk számára. A sporteszköz szintén szerezhet kellemes meglepetést – vagy akár egy kiegészítő kellék a bringához, és mindezzel egyúttal inspirálhatjuk is őt az egészséges életmódra. A lányok odáig vannak a puha, finom anyagú és színes kispárnákért, de általában ékszerrel is könnyű meglepni őket. A fiúk inkább a technikai kütyükben hajlamosak álmaik tárgyát megfogalmazni – egy jó hangfal, fülhallgató például bizonyára öröm lesz a karácsonyfa alatt.

Praktikus gyógymódok

A naplóírásra is inspirálhatjuk lánygyermekünket, egy divatos tollal kiegészítve a dekoratív könyvecskét, amely lehetőség szerint kulccsal ellátott. A logikai játékok szintén befutók általában, ahogyan a szobához illő kiegészítők is jelenthetnek örömöt. Egy babzsák-fotel például kizárt, hogy ellenkezést váltson ki gyermekünkből. Egy ágytakaró, akár házilag készítve, sokszínűségével hódító ajándék, a mozgás szerelmeseinek pedig jöhet a gördeszka. A felmérések szerint persze a tuti kedvenc az okostelefon és az ipad. De általában kiderül, egy sólámpával is ki lehet engesztelni az ünnepek kihívásai miatt kamaszunkat.