Putyin már Sólyom Lászlót is Pakssal gyötörte

Vágólapra másolva!
Két dolgot akart Putyin: az egyik, hogy adják el a Malévot, a másik a paksi üzlet.
Vágólapra másolva!

Sólyom László szerint Vlagyimir Putyin már az ő hivatali ideje alatt is tántoríthatatlan volt attól, hogy Oroszország akarja építeni Paks II.-t - írja a 444.

Sólyom még decemberben nyitott meg egy Paks Vobiscum című konferenciát, ahol azt mondta, Putyin két dologgal gyötörte őt, amikor találkoztak: "az egyik, hogy adjuk el a Malévot, a másik pedig Paks, hogy azt ők akarják csinálni.” Erről a nyitó beszédről most került fel egy videó az internetre.

“Abban a szerencsés helyzetbe voltam, hogy mondtam Magyarországon az államelnöknek ebbe nincs beleszólása, nincsen hatásköröm. Dehát rossz helyen mondja, mert az elnöki hivatal megvette már a láncokat, amikkel oda fogom magam kötözni a paksi kerítéshez. Lehetett hülyéskedni" - mondta a Putyinnal való találkozóról a volt köztársasági elnök.

Sólyom László 2005 augusztusa és 2010 augusztusa között volt köztársasági elnök. 2006 márciusában Vlagyimir Putyin hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra, és részt vett egy a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott megnyitón, ahol ott volt Sólyom László is, ekkor tárgyalhatott Putyin Sólyommal. A Malévot 2007 áprilisában vette meg egy orosz oligarcha, Borisz Abramovics.