Kihallgatták a szombathelyi alpolgármestert a kokainos videó miatt

Vágólapra másolva!
Kihallgatták a rendőrök a szombathelyi alpolgármestert, aki egy kokainszívós videó miatt vált gyanússá. Laráry Viktor az ügyről nem nyilatkozik, a lap szerint tanúként idézték be.
Vágólapra másolva!

Kihallgatta a rendőrség Lazáry Viktort, Szombathely alpolgármesterét a szombathelyi drogüggyel kapcsolatban még tavaly decemberen – írja a Blikk. A lap szerint nem gyanúsítottként idézték, hanem feltehetően tanúként nyilatkozott az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóinak. A szombathelyi botrány tavaly szeptemberben robbant, ki, amikor a helyi szocialisták nyilvánosságra hoztak egy videófelvételt, amelyen egy Lazáryra megtévesztésig hasonlító férfi szív az orrába feltehetően kokaint.

Lazáry korábban tagadta, hogy ő lett volna a felvételen, most nem volt hajlandó semmit sem mondani az ügyről. Az NNI csak annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak – olvasható a Blikkben.

A tavaly szeptember végén nyilvánosságra hozott videóról kiderült, hogy a Balatonon, egy bérelt jachton készült 2012 őszén, ahol csapatépítő tréninget tartottak több városi politikussal. A szocialisták feljelentése nyomán először a Vas megyei rendőrök nyomoztak, amit az NNI folytatott.

A Blikk szerint az alpolgármester azóta is bejár a városházára dolgozni, több programon is részt vett, de szűkebb környezetében sem beszél a kokainos videóról. Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP- frakció vezetője szerint őt is többször kihallgatták tanúként az ügyben, a rendőrök elsősorban a kábítószer terjesztőit szeretnék felkutatni. A lap szerint két nőt, és az érintett hajó kapitányát is kihallgattak a nyomozók, de megvizsgálták a hajót is.

Kövessen minket a Facebookon is!