Orbán aggódik a választás miatt - percről percre

Események

Vágólapra másolva!
A választás előtti utolsó napon a baloldal a fővárosi piacokat szállta meg, Vona Gyöngyösön, Orbán pedig Debrecenben tartotta kampány zárórendezvényét. Bajnaiék eredményvárójának a helyszíne a mai nap legnagyobb talánya, Orbán Viktor pedig arról beszélt, hogy aggódik a választás miatt, mert szerinte a jobboldal nyeregben érzi magát. Holnap választás. Percről percre tudósítás a kampányhajráról.Mégis készíthetik elő Bajnaiék bulihelyétAhol Mesterházy pár percig miniszterelnöknek érezhette magátToplista a kampány győzteseiről és veszteseirőlInterjú Schiffer Andrással
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül140 bejegyzés
12:22
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Öten a rózsaszín kanapén

Két nap van a választásokig, Orbán Viktor Facebook oldalán már öten ülnek a koszos rózsaszín kanapén: a miniszterelnök és felesége mellett ott ül már Ráhel, Sára és Róza lányuk is. Van még egy lányuk, Flóra, és egy fiúk, Gáspár, úgyhogy a választások napjára épp kiteljesedhet a család.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

12:30
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Fazekas ma defibrillátort avat

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a kampányhajrában átadott Karcagon egy öltözőt. Péntekre is marad neki az izgalmakból, éppen ezekben a percekben ad át Karcagon a polgármesterrel nyolc defibrillátort. 

12:38
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Hazugságvizsgálót a Parlamentbe!

Seres Mária, aki 2009-ben azzal szerzett ismeretséget magának, hogy több mint félmillió aláírást összegyűjtött a parlamenti képviselők költségtérítésének megszüntetéséért indított népszavazási kezdeményezéséhez, most pedig az SMS (Seres Mária Szövetségesei) választási szevezet nevében indul a választásokon, nagy dobásra készül. Hamarosan gyermekeivel együtt tart sajtótájékoztatót arról, hogy hazugságvizsgálót kellene tenni a parlamentbe, aztán politikusokat invitál arra, hogy kipróbálják rajtuk a készüléket.

12:46
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A Bálnánál fog örülni a Fidesz

A Fidesz vasárnap este Budapesten, a Bálna déli teraszánál várja a választások eredményeit. A rendezvény nyilvános, várnak minden támogatót. Ott lesz a Fidesz-KDNP teljes elnöksége, a Fidesz minden EP-képviselője és Orbán Viktor is - mondta Nyitrai Zsolt, a párt képviselője a Bálnánál tartott sajtótájékotzatón.

12:52
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Kösz, Viktor!

Tiltakozó molinót lógattak le a Lánchídról az Együtt-PM aktivistái, hogy így tiltakozzanak a paksi bővítés ellen. A molinón az olvasható, Paks 2 = családonként 1 milliós adósság. Kösz, Viktor! Április 6-án "megháláljuk"!

Forrás: MTI/Kallos Bea

13:07
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán ma Szegeden kampányol

A miniszterelnök egész héten járja az országot, ma Szegeden fog választási gyűlést tartani fél ötkor a Dóm téren. A választások előtt ez az utolsó előtti nagygyűles, szombaton még Debrecenbe is ellátogat, ott zárja a kampányt.

13:18
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Megy az ígérgetés

A Fidesz képviselői sorban tartják ma a sajtótájékoztatókat arról, mit folytatnának: délután egykor Németh Szilárd elmondja, hogy a Fidesz folytatja a rezsicsökkentést, majd rögtön utána ugyanott Zsigó Róbert fog arról fog beszélni, hogy a Fidesz folytatja a munkahelyteremtést.

13:26
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mondana valamit Gyurcsánynak?

Ha igen, menjen az V. kerültbe a Városháza parkba, Gyurcsány Ferenc 11 órától délután négyig nyilvános fogadóórát tart. Tudósítónk szerint már most legalább 100-120 ember vár a DK elnökére, és sok a rendőr is, kollegán nyolc rendőrautót és több kisbuszt számolt össze. Gyurcsányon kívül más politikus is vannak a parkban, tudósítónk Horváth Csabát és Molnár Gyulát látta eddig.

13:56
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány megölte az álmot

Tudósítónk meghallgatta, miről beszélget Gyurcsány Ferenc azt ő felkeresőkkel a nyilvános fogadóóráján. Volt olyan idős asszony, akinek arra panaszkodott, hogy az unokája nem talál munkát, és Gyurcsány segítségét kérte, aki felírta a nő adatait, és megígérte, hogy majd keresni fogják. Után jött egy házaspár, a nő arra panaszkodott, hogy nem kap megfelelő egészségügyi ellátást a nővére, Gyurcsány az ő adataikat is felírta, és megígérte, hogy segíteni fog.

Volt olyan férfi, aki nem akart semmit, csak negyed órát kért tőle, azt mondta, ez a nagy álma, hogy ennyit beszélhessen vele. Gyurcsány két perc után leállította a férfit azzal, hogy ha mindenki negyed órát kérne, soha nem érnének a végére. Után jött egy biciklis ruhába öltözött nő, akivel régi ismerősökként köszöntöttéke gymást. Ő egy borítékot adott át Gyurcsánynak, amiben egy négyoldalas, kézzel írt levél volt. Gyurcsány pár másodpercig nézte a levelet, annyit mondott, hogy "szépen leírja benne az életét", majd visszatette a borítékba azzal, hogy majd válaszol rá.

13:59
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor a maga módján kampányol

A belügyminiszter eddig nem nagyon vett részt látványos kampányeseményeken, de most ő is bevetette magát: négy településnek adott át elismerést a közfoglalkoztatási programjukért. Nem ment azonban messzire, a települések vezetői jöttek fel Budapestre, hogy átvegyék a kitüntetést.

14:04
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Szili Katalin szélvédőt mosat

Fehér trikós, nagymellű lányok szélvédőt mosnak a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésében Budapesten - írja a Cink. A fotóik szerint a lányok Szili Katalin pártjának, a Közösség a társadalmi igazságosságért pártnak kampányolnak.

14:14
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Sólyom László nagyra becsüli az LMP-t

Schiffer András új képeket töltött fel a Facebookjára a választásra buzdító galériába. Az egyik képen Sólyom László volt köztársasági elnök képe mellett az olvasható, hogy nagyra becsüli az LMP-t, hogy hű maradt az eredeti elképzeléseihez, és nem adta fel az önállóságát. A párt képviselőjelöltje, Nagy-Bandó András pedig azt mondja, hogy ő mindig "az úgynevezett kisemberek" mellé állt.

Forrás: Facebook/Schiffer András

14:21
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Megvan hova küldené Gyurcsány Orbánt

A bányákba. Két nap múlva. Ez az új borítóképe a Facebookon.

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

14:26
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A Jobbiknak sem tetszenek a panamák

Csütörtökön a nyugat.hu nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin állítólag két fideszes képviselő beszélget arról, hogy a Közgép támogatja a Fidesz kampányát. A felvétel miatt Schiffer András, az LMP társelnöke korrupció miatt feljelentést tett. Pénteken a Jobbik is bejelentette, hogy büntető feljelentést tettek a felvétel miatt a Somogy Megyei Főügyészségen.

14:32
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A baloldal feljelent

Feljelentést tesz az ötpárti ellenzéki szövetség amiatt a nyugat.hu által közölt hangfelvétel miatt, amelyen siófoki fideszes politikusok állítólagosan arról beszélnek, hogy a Közgép beszállhat a kormánypárt kampányába, "mint eddig minden választásba be is szállt". Harangozó Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő, a baloldal siófoki jelöltje pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: lelepleződött, hogy a Fidesz már nem egy párt, hanem egy "közéleti maffiahálózat, amelyet a Közgép finanszíroz".

A szóban forgó hangfelvételen Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt arról beszélget, hogy egy önkormányzati munkát a Közgép fog elnyerni, cserébe pénzzel támogatja a kormánypárt kampányát, ahogy tette korábban is.

Az MSZP-s politikus szerint Balázs Árpád elismerte, hogy a felvételen ők beszélgetnek. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa azt mondta: eddig is tudták, hogy a Közgép finanszírozza a Fidesz kampányát, de most már bizonyítani is lehet.

Witzmann Mihály közleményben tagadta, hogy a Közgép támogatta a kampányát, az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz. A siófoki önkormányzat szerint a nyugat.hu-n közölt felvétel vágott, manipulált. A Jobbik pénteken tudatta, hogy büntető feljelentést tett a hangfelvétellel összefüggésben.

(MTI)

14:44
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Szili Katalin devizahiteleseket mentene

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) Párt elnöke, dr. Szili Katalin országgyűlési képviselőként hivatalos levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. A megkeresésben kezdeményezi, hogy az ügyészség indítson közérdekű keresetet a devizahitel-károsultak érdekében - áll a KTI közleményében. A párt szerint a közérdekű keresetindítással biztosítható, hogy a tisztességtelen általános szerződési feltételeket a bíróság az összes érintett szerződésre kiterjedő hatállyal érvénytelennek nyilvánítsa. Ezzel a hiteladósok tömegesen jutnának ingyenes jogi segítséghez, még ha az egyedi igényérvényesítés a jelen jogi keretek között nem is mellőzhető.

14:49
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A DK elküldené Rogánt a pasába

Legalábbis a Demokratikus Koalíció Facebook-borítóképe szerint.

A Demokratikus Koalíció borítóképe a Facebookon. Forrás: Facebook

14:53
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc figyeli, ahogy Gyurcsány Ferenc figyel

Gyurcsány Ferenc fogadóórája a belvárosban Fotó: Fábián Tamás - Origo

15:04
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ha ön konyári kisdiák, ne a Jobbiktól féljen!

Megsértette a Jobbik Magyarországért Mozgalom jó hírnévhez fűződő jogát az I. rendű alperes, amikor valótlanul azt nyilatkozta, hogy „Jobbikosok” keltettek riadalmat 2013 szeptemberében a konyári általános iskola kisdiákjai körében – áll a Debreceni Törvényszék közleményében.

2013 őszén egy Bukarestbe tartó szurkolói busz állt meg Konyáron, a helyi iskola előtt. A Románia - Magyarország mérkőzésre tartó csoport tagjai leszálltak a buszról, majd erődemonstráció és félelemkeltés látszatával nemzeti színű zászlót és egy kelta zászlót lengettek, elénekelték a magyar és a székely himnuszt. Valószínűsíthető, hogy a csoport egy vagy több tagja az udvaron tartózkodó gyerekek és tanárok irányába a roma etnikai kisebbséget érintő rasszista kifejezéseket is tett.

Az alperes, aki nem volt az események szemtanúja, ezek után "többfelé is úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik megtámadta az iskolát.

15:12
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány szoros eredményt és balos győzelmet vár

Szoros eredményt és a kormányváltók győzelmét várja a vasárnapi parlamenti választáson Gyurcsány Ferenc, a Deák téri fogadónapján. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ugyanakkor közölte, annak dacára mondja ezt, hogy a választást nem tartja sem szabadnak, sem tisztességesnek.

A DK elnöke szerint a kormányváltók mindezek ellenére indulnak el a választáson, mert "küzdelem nélkül nem fogjuk odaadni saját országunkat azoknak, akik az elmúlt négy évben tönkretették". Úgy értékelte, győzelmükre magas részvétel mellett nagyobb esély van.

15:27
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Bogarásszon térképeket a 150 méteres szabályról

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján megjelent az a Google-térképalapú alkalmazás, amelyen láthatók az egyes szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú kampányzónák határai. Ezek azok a területek, amelyeken vasárnap 0 órától este 7 óráig tilos lesz kampánytevékenységet folytatni.

Az alkalmazás a www.valasztas.hu oldalon a "Választókerületek, szavazókörök" menüpont alatt érhető el. A választópolgárnak a saját lakcímét kell megadnia a szavazóhelyiség térképes megjelenítéséhez, vagy - ha átjelentkezett - az adott településnek, illetve fővárosi kerületnek a nevét. A szavazóhelyiség címére kattintva megjelennek a szavazóköri információk, a térkép alatti linkre kattintva megjelenik a - szavazóhelyiség épületének bejáratától számított - 150 méteres sugarú kampányhatár.

(MTI)

15:35
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd: RE - ZSI - CSÖK - KEN - TÉS

Ha erős többséget szerez a választásokon a Fidesz, Európa legolcsóbb energiáját kínálják majd a lakosságnak és a vállalkozásoknak – mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős képviselő budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a 3 rezsicsökkentés után mára egyértelművé vált, hogy a rezsicsökkentésnek komoly gazdaságélénkítő hatása van: 250 milliárd marad a családoknál, ezzel felpörög a fogyasztás, csökkennek a közműcégek kintlévőségei, és államkötvényekbe is többen fektetnek be – sorolta Németh.

A képviselő a legfontosabb soron következő lépésnek a Fogyasztóvédelmi Hatóság megerősítését tekinti, mert szerinte rengeteg, rezsicsökkentéssel kapcsolatos bejelentés érkezik hozzájuk.

Németh Szilárdot csak a rezsicsökkentésről lehetett kérdezni, azt mondta, más témában Zsigó Róberthez, a Fidesz szóvivőjéhez fordulhatnak az újságírók a fél kettőkor kezdődő sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője. Fotó: Hajdú D. András - Origo

15:42
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Leállt a valasztas.hu oldal néhány funkciója

Többek közt az online átjelentkezés. Ha Magyarországon tartózkodik a választás napján, de nem a lakhelyén szavazna, az átjelentkezésnél ez a kép fogadja:

A valasztas.hu hibaüzenete. Forrás: Origo

16:08
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert rengetegszer elmondta, hogy erős többség

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője a munkahelyteremtésről tartott rövid sajtótájékoztatót. Az esemény aprópója látszólag annyi volt, hogy Zsigó minél többször elmondhassa, hogy a Fidesznek erős többségre van szüksége. Szerinte ez kell ahhoz, hogy folytatódhasson a munkahelyteremtés, és a kormány megemelhesse a közszférában dolgozók bérét. A politikus szerint az erős többség fontosságát az is bizonyítja, hogy a Fidesz erős többség nélkül ebben a ciklusban sem tudta volna megcsinálni a felét sem annak, amit végül megcsinált.

16:26
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Seres Máriáék csalódottak

Seres Mária pártja ma két órától a Keleti pályaudvar előtt akarta hazugságvizsgálatnak alávetni a politikusokat. Negyed háromkor még Seres Mária sem volt ott a pártja standjánál, ahol egy aktivista arra panaszkodott tudósítónknak, hogy sajnos egy nagy párt politikusa sem ment el a rendezvényükre, pedig ők mindenkit meghívtak. Tudósítónk szerint a stand mellett áll egy szerkezet, amire a truth, lie, stop és start feliratok vannak írva, inkább tűnik valami játéknak, mint hazugságvizsgálónak.

Seres Mária helyett a párt 75 éves jelöltje, Molnár Ferencné Lili néni tartja a frontot a standnál, az ő szlogenje az, hogy "senki ellen, mindenkiért". 

16:59
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Borítóképekért könyörög a Jobbik

A Jobbikot még mindig elhallgatják a kereskedelmi médiában - írta ki a Facebook oldalára Vona Gábor, aki ezért arra kéri támogatóikat, hogy töltsenek le egyet az általuk gyártott Facebook-borítóképek közül, és tegyék fel az adatlapjukra. A letölthető képeken azt üzenhetik, hogy "szeretném, ha felelősségre vonnánk a korrupt politikusokat!",  vagy hogy "szeretném, ha felvételkori árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket".

17:07
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Bepanaszolják a választási honlapot

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és kampányfőnöke kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz amiért az elmúlt órákban akadozik a választási oldal több funkciója. Szigetvári szerint ez sérti a választási törvényt, ezért azt kéri a bizottságtól, hogy állapítson meg jogsértést.

17:12
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán-Vona vitára hív a Jobbik

Este hat órakor a Ferencvárosi Művelődési Központba invitálja az újságírókat a Jobbik, a meghívó szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor miniszterelnök-vitáját fogják megrendezni. Orbán Viktor az elmúlt hetekben többször is visszautasította az őt vitára hívó ellenzéki jelölteket. 

17:22
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mit mond a Fidesz Rogán ügyeiről?

Az Origo egy délutáni sajtótájékoztatón tette fel kérdéseit Zsigó Róbertnek, aki Simon Gábor ügyéről kezdett beszélni, és azt mondta, csak alaptalanul vádaskodnak, Rogán pedig módosította a vagyonnyilatkoztatát, ahogy az kell.

17:25
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Még mindig sorba állnak Gyurcsányért

Gyurcsány Ferenc már 11 óra óta tartja a fogadóóráját a Városháza téren, de még mindig vagy harminc ember várja sorbanállva, hogy néhány szót válthasson vele. A sor elején állók azt mondták, hogy már másfél órája állanak a sorban, egyikük azt kérdezné meg Gyurcsánytól, hogyan fognak majd együtt kormányozni a többi szövetségesükkel. A sorbanállók arra számítanak, hogy Gyurcsány négykor abba akarja hagyni, úgyhogy most már gyorsan le akarja zavarni a sort.

17:28
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az LMP már zárja a kampányt

Háromkor kezdődött a párt nagy kampányzárója a Millenárison, a program szerint minden ismert emberük beszélni fog. Először a párt mellett sokszor kiálló Róna Péter kezd, aki gazdaságról beszél. Azt mondja, hogy a rendszerváltás után 21,7 százalékkal maradtunk le, ha így meg tovább, éveken belül Bulgáriával holtversenyben az EU legszegényebb országa leszünk. A két nagy politikai párt jutatta ide az országot, ezért a szavazásnál nem azt kell nézni, hogy melyik a kisebbik rossz. 

17:37
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A hazádnak köllesz!

Bajnai Gordon két nappal a választások előtt elkezdett kampányolni, a Facebookján megjelent új plakáton egy bajszos betyárnak öltözve üzeni, hogy "Mönnyél szavazni iziben!", amihez Bajnai hozzátette: "Csak özzel váltod le a kormányt!"

Forrás: Facebook/Bajnai Gordon

17:59
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Durva szóviccel támad az LMP

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Nagy-Bandó András érkezett ezzel a pólóval az LMP kampányzárójára. Azt mondta, ő az LMP igazi alapítója, hiszen húsz éve adott egy interjút, amiben azt mondta, hogy az ő pártja az LMP, a Lúdas Matyi Párt, akiknek nem az számít, hogy Döbrögi jobb vagy baloldali, hanem az, hogy elvitte a libákat. Ez a kampány arról szól, hogy ki tud többet a másik oldal bűnözőiről.

18:16
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az átjelentkezők okozzák a bajt

Huszonnégy óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán, ez lelassította az online ügyintézést - közölte az NVI.

Az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n lehet délután 4 óráig online kérni, ha valaki a szavazás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen kíván szavazni. 

Az internetes rendszerben azonban túl sokan akarnak egyszerre ügyet intézni, emiatt vannak fennakadások. A 16 órai határidő a fennakadás ellenére jogvesztő, azt nem lehet meghosszabbítani, és azután senkit nem lehet felvenni a szavazóköri névjegyzékbe.

18:19
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Hová tűnt negyvenezer választópolgár?

Február eleje és március vége között 42 713 választópolgár tűnt el a választókerületi névjegyzékből – írja az Index, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai alapján.

A természetes fogyás nem magyarázza a nagy különbséget. A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint (az elvándorlást is beleértve) 2014. január elsején összesen harmincezerrel éltek kevesebben Magyarországon, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy két hónap alatt átlagosan 5000 fővel csökken a népesség. Ehhez képest ez a negyvenezer fős különbség hatalmas változás.

Az Index megkereste az NVI-t, hogy mi lehet a nagy különbség oka, de az iroda csak annyit válaszolt, hogy demográfiai elemzéssel ők nem foglalkoznak.

18:23
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Seres Mária nem számított ennyi pártra

Nagy sikerünk lehet most, az 5 százalék elérésére készülünk - mondta Seres Mária, a Seres Mária Szövetségesei (SMS) vezetője az Origónak. Majd megjegyezte, hogy nem számítottak arra, hogy ennyi párt fog indulni, ez nyilván ront az esélyeiken.

Seres szerint az elmúlt négy évben alaposan felkészültek a választásra, körbejárták az egész országot, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: nincs jövőkép. A politikusokról pedig az emberek azt gondolják, hogy sokba kerülnek, és hazudnak. Ezért készültek a Keleti Pályaudvar előtti kampányeseményre egy hazugságvizsgálóval, amiről ő is elismerte, hogy csak játék. "Viszont a hazugság nem játék" - mondta.

Fotó: Fábián Tamás - Origo

A politikus elmondta, hogy négy éve egy 160 oldalas programmal készültek a választásra, de ma már csak jót mosolyog ezen, mert "Parlamenten kívüli pártnak kormányzási programot írni komolytalan dolog". Beszélt arról is, hogy számukra Svájc a minta, ahol a politikusok feje felett mindig ott lebeg a népszavazás, ezért bármikor elmozdíthatóak.

Az SMS-nek két ismertebb arcát említette meg: egyik Hermann Henrik, az Országos Motorsport Szövetség elnöke, a másik Szalóczy Pál, akinek a hangját valószínűleg sokan ismerik, mert több évtizedig a Magyar Rádióban dolgozott.

18:26
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Vágó Gábornak éljeneznek

Az LMP kampányzáróján Schiffer András díszvendégként köszöntötte Vágó Gábort, a párt képviselőjét, aki nem indul a választásokon, ezért biztos nem lesz ott a következő parlamentben. A közönség éljenzéssel fogadta Schiffer köszöntését.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

18:30
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Másfél millió forintos bírságot kapott a JESZ

Másfél millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségre (JESZ), mert más jelölő szervezetek jelöltjeit jelenítette meg a plakátjain. A testület pénteki ülésén 17:2 arányban döntött a jogsértés megállapításáról és a bírság kiszabásáról. Az NVB-hez Szabó Tímea, a balodali összefogás jelöltje fordult kifogással azért, mert a JESZ plakátjain mások mellett az ő fényképe is szerepel, de ehhez nem járult hozzá.

Szabó Tímea beadványában azt írta, fényképe feltüntetése a plakátokon "egyértelműen azt a hamis üzenetet  közvetíti a választóknak" hogy ő a JESZ jelöltje vagy támogatója lenne. Szerinte a történtek "különösen súlyosan" sértik a választások tisztaságát, hiszen egyszerre alkalmas a választók megtévesztésére és egyúttal tisztességtelen politikai előny szerzésére.

Jelezte, tudomása szerint a plakátból, melyen mások mellett Pokorni Zoltán fideszes politikus is szerepel országosan összesen 400-at helyeztek ki. A plakáton a JESZ neve és logója felett a "Hiszünk a szeretet és összefogás erejében" - felirat olvasható.

18:39
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mesterházy mindenkit megpuszilt

Kormányváltó sétát tartott az MSZP Ferencvárosban. A Haller utca és a Balázs Béla utca kereszteződésénél panelházak árnyékában gyűlt össze mintegy száz ember, többsége MSZP-s kabátot vagy piros ruhát viselt. Mesterházy Attila is üdvözölte még indulás előtt a csoportot. Tízperces beszédet intézett hozzájuk, amelyben arra buzdított, hogy menjenek el mindenképp szavazni, és húzzanak be egy bazni nagy ikszet jelöltjükre, Pál Tiborra, és a kormányváltókra. Mesterházy ezt követően lényegében az összes kilátogatóval összepuszilkodott és kezet fogott. "Ez mindenkihez odajön" - súgtak is össze mögötte a már megpuszilt nyugdíjasok. Mesterházy még egy piros szalagot viselő szalagot viselő spánielt is megcirógatott.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

18:40
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ha Tibor nyer, ez a kormány megy

Horváth Csaba a ferencvárosi kormányváltó sétán az Origónak azt mondta, hogy ez a körzet a hőfokmérője a kormányváltásnak, "ha Tibor nyer, ez a kormány megy", mivel szerinte korábban Medgyesi Péter és Gyurcsány Ferenc is ide látogatott a választási győzelmük előtti kampányban. A Jobbiknak ott lesz kétszáz méterre a budapesti kampányzárója este hattól, de Horváth szerint ez csak véletlenül alakult így.

18:50
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

A KFT perel az Afrika miatt

A KFT együttes jogi lépéseket tesz amiatt, hogy az egyik legismertebb számukat, az Afrikát a megkérdezésük és hozzájárulásuk nélkül használták fel politikai célokra. Az együttes nem írta le, hogy mire gondolnak, de valószínűleg arra a videóra, amiben a szám szövegét átírva gúnyolják az MSZP-t.

19:07
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány hiába próbált pacsizni

19:25
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Sziasztok majmok!

A ferencvárosi utcákon tekergő Pál Tibor által vezetett kormányváltó séta nem arat osztatlan sikert, több lakó is kiordibált rájuk, "szégyen, amit csináltok, mama", mondta például az egyik járókelő. "Sziasztok majmok" - kiáltott le rájuk egy Fidesz táblát mutogató fiú. A lelkesedéssel azonban nincs gond: amikor például egy első emeleti ablakból kihajoló idős férfi kihajolt az ablakot, hogy kérjen a szimpatizánsok által osztogatott szórólapokból és Népszavából, akkor három egyre magasabb szimpatizáns próbálkozott, hogy adjanak neki, és a harmadiknak végül sikerült is. Menet közben zenéket játszanak le, például a Republiktól, és néha azt skandálják, hogy kormányváltás, kormányváltás.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

19:42
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány szombaton piacozik

Aki ma nem jutott sorra a félnapos fogadóórán, holnap még több budapesti helyszínen elcsípheti Gyurcsány Ferencet: a kormányváltók jelöltjeivel kampányolja végig a budapesti piacokat: a Hunyadi téri piacon kezd, aztán elmegy a Garay térre, a Lehel térre és a Fővám téri piacra is.

19:45
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Felfüggesztenék Rogán mentelmi jogát

A kormányváltók Polt Péter legfőbb ügyésztől kérik, hogy kezdeményezze Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, és "végre megindulhassona  vizsgálat a Fidesz-frakcióvezető gyanús vagyonosodásával kapcsolatban": 

20:11
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Vona is késik az Orbán-Vona vitáról

Bár Orbán Viktort is megígérte, egyelőre Vona Gábor sem érkezett meg a budapesti kampányzáróra a Ferencvárosi Művelődési Központba, pedig már 5 óra 40 perctől sajtótájékoztató kellett volna tartania. A színházterem, ahol a fórumot tartják már, mindenesetre már dugig megtelt. Vona helyett végül Dóró Dóra és Szilágyi György tartott sajtótájékoztatót, azt mondták, Vona még úton van, de a miniszterelnök-jelölti vitára oda fog érni. Arra a kérdésre, hogy hogy fog ez a vita kinézni, tényleg ott lesz-e Orbán Viktor miniszterelnök, csak annyit mondtak, hogy "majd húsz perc múlva meglátják".

20:13
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán Szegeden napozott

Már csak azért is meglepő lenne, ha Orbán Viktor megjelenne a Jobbik kampányzáróján, mert fél öttől a szegedi Dóm téren tartott nagygyűlést szép napsütéses időben.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

20:16
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon száz arca

Forrás: Facebook/Bajnai Gordon

Bajnai nemcsak betyárnak öltözött be, a Facebookján már van matrózos, James Bondos és Sherlock Holmesos plakátja is.

20:22
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Sajtótörténeti dolgot ígér a Jobbik

A Ferencvárosi Művelődési Központ szocreál terme, ahol épp a Jobbik tart kampányzárót, dugig tele van, tudósítónk szerint legalább 400-an várnak Vona Gáborra, aki még mindig nem érkezett meg. Ott van viszont a párt több budapesti jelöltje. A fórum Pörzse Sándor beszédével indult el 15 perc késéssel, Pörzse sajtótörténeti jelentőségű dolgot ígér, de ennél többet egyelőre nem mondott.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

20:25
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Valótlanságot állítottak a kormányváltók

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint Karácsony Gergely (PM) és Bárándy Gergely (MSZP) valótlan állításaival jogsértést követett el, amikor egy április 2-i sajtótájékoztatójukon tényként közölték, hogy a Fidesz több választókerület területére kiterjedően választási csalást követett el és közokirat-hamisításra bujtott fel. 

A sajtótájékoztatón, amelynek felvételét a pénteki ülésen levetítették, egyebek mellett az hangzott el, "az Orbán-kormány azért, hogy a billegő körzeteket megnyerje, buszoztat, fiktív lakcímeket kreál" és becsületes embereket tesz cinkossá egy bűncselekményben. Az NVB a jogsértés megállapítása mellett eltiltotta a baloldali összefogás két politikusát a valótlan tényállások további közlésétől, ezzel lényegében helyt adott a beadványozó, Gulyás Gergely (Fidesz) kifogásának. A testület tagjai a jogsértésről és az eltiltásról szóló határozatot 14:5 arányban hozták meg.

20:54
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Már 32 választási csalás miatt nyomoz a rendőrség

Egy hét alatt hat új választási csalásos ügyben kezdett nyomozni a rendőrség - írja az Index. Mesterházy Attila az adatvédelmi hatóságtól kérte, hogy vizsgálja meg az összes ajánlóíves csalást, de végül a rendőrséghez tették át a nyomozást. Az egyes nyomozásokról a rendőrség egyelőre nem árul el részleteket, és azt sem lehet tudni, hogy elrendelték-e az ajánlóívek zárolását. A választási törvény szerint a szavazás napját követő 90 nap után meg kell semmisíteni az ajánlóíveket, ezek után már nem lehet kideríteni, hogy volt-e csalás. Folyamatban lévő nyomozás miatt viszont el lehet rendelni az ajánlóívek zárolását, ilyenkor nem lehet megsemmisíteni ezeket.

20:58
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Dúró Dóra újra terhes

A Jobbik kampányzáróján a képviselőjelöltek mondanak beszédeket. Szilágyi György arról beszélt, hogy a Jobbik nem egy párt, hanem egy közösség, ahol hajnalig tartó telefonbeszélgetések vannak a kampányról, és még Vona Gábort is akármikor felhívhatja. A nap vélhetően legharciasabb, egyben leggépiesebb beszédét Stummer János mondta el, aki például vörösbe öltözött rablóbandákról beszélt. Szerinte 36 óra múlva süllyesztőbe küldik a baloldalt, és leváltják Orbánt. Most Dúró Dóra beszél, akinek - ahogy Pörzse Sándor mondta - már a harmadik gyereke is elkészült, azaz Dúró Dóra a harmadik gyerekével terhes.

21:08
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán tévéről vitázik Vonával

A Jobbik kampányzáróján tévéket helyeztek a színpadra, a képernyőn Orbán látható, előtte egy pulpitus Csak a Fidesz felirattal. Megérkezett Vona Gábor is, a közönség felállva tapsolt neki. A performanszt Pörzse Sándor moderálja, a kérdéseire először Orbán egy nyilatkozatát játsszák le, majd Vona is válaszol rájuk. Az első kérdés az volt: van program? Orbántól azt a felvételt játsszák le, ahol azt mondja: egy vagy két szóból áll: folytatjuk. Folytatni akarjuk.

21:29
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Pert nyert a Jobbik Debrecenben

Megsértette a Jobbik jó hírnévhez fűződő jogát a Konyári Kisebbségi Önkormányzat vezetője, amikor valótlanul úgy nyilatkozott, hogy "jobbikosok" keltettek riadalmat 2013 szeptemberében a konyári általános iskola kisdiákjai körében - döntött első fokon a Debreceni Törvényszék pénteken.

21:37
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Vona áll nyerésre az Orbán-felvételekkel szemben

Vona és Orbán beszédeinek felvételei továbbra is vitáznak egymással. Nem meglepő módon eddig Vona uralja a helyzetet, rendre ő zsebeli be a tapsokat. Nyolc-kilenc témán mentek végig, mint például a foglalkoztatás, devizahitelesek, gazdaság vagy kivándorlás.

22:02
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Fehér porral durvul a kampány

Ismeretlen eredetű fehér porral teli borítékot kapott Szabóné Müller Tímea, a kormányváltó összefogás Pest megyei 2. választókerületének képviselőjelöltje - áll az MSZP közleményében. "Az MSZP felháborítónak tartja, hogy ellenfelei ilyen durva, megengedhetetlen eszközökhöz nyúlnak annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék a kampány utolsó napjait" - írják.

22:05
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Médiatörténeti pillanat Gyurcsánnyal

Bár persze lehet, hogy gyakran van ilyen az ATV-n, csak eddig nem vettük észre. Gyurcsány Ferenc mindenesetre most a fülére szorított mobiltelefonnal jelentkezett be egy lakossági gyűlésről, és így adott interjút Kálmán Olgának. Egyébként többek között arról beszélt, hogy szerinte tisztességtelen kormánya van Magyarországnak.

Gyurcsány Ferenc az ATV-n Forrás: Origo

22:14
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Színházi taps Vonának

Véget ért a Jobbik budapesti kampányzárója. Vona Gábort a vita után felállva, vastapssal ünnepelték, többen füttyögtek is. A színházterem aurája is működni látszott, ugyanis a nézők elkezdték visszatapsolni a színpadról már levonult Vonát és több képviselőjelölt-társát, és ők örömmel vissza is jöttek. Az eseményről szóló összefoglalóval hamarosan jelentkezünk. 

22:46
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mesterházy és a demokratikus szavazófülke

Az egyetlen demokratikus hely ma Magyarországon a szavazófülke - fogalmazott az MSZP elnöke kampánya utolsó lakossági fórumán, a XIX. kerületben, néhány száz fős hallgatósága előtt. Elmondta: a fülke magányában mindenki szabadon eldöntheti, akar-e ismét olyan igazságtalan és megfélemlítő négy évet, mint amilyen a most véget érő volt.

23:12
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Szanyinak taxis közvélemény-kutatója van

Szanyi Tibor Facebook-oldalán azt írja, hogy egy taxis barátja március 16. óta pontosan 302 utassal beszélgetett a választásokról. A 302-ből 198 mondta, hogy elmegy szavazni. A 198 szavazóból 92 a Kormányváltókra szavaz, 65 a Jobbikra és 41-en a Fideszre. Szanyi szerint ez így kész életveszély, mert félő, hogy Fidesz-Jobbik koalíció lesz.

23:34
április 04, 2014
Vágólapra másolva!

Schmuck Andor miatt sötétült el a Parlament

Lekapcsolták az Országgyűlés díszkivilágítását pénteken este, a sárga csillag viselését elrendelő kormányrendelet életbe lépésének hetvenedik évfordulóján. A megemlékezést Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja elnöke javasolta. A reflektorok kihunyásával egy időben csendes megemlékezést tartott az SZMPP a nyilasterror áldozatainak Duna-parti emlékművénél. A mintegy 20 résztvevő, köztük az MSZP képviselője, mécseseket és virágokat helyezett el az áldozatokat jelképező cipőknél.

11:58
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Több mint 120 ezren nem a lakóhelyükön szavaznak

Több mint 120 ezren nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen voksolnak vasárnap az országgyűlési képviselő-választáson - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Azok, akik vasárnap nem a lakóhelyükön szeretnének voksolni, pénteken 16 óráig jelentkezhettek át egy másik magyarországi település névjegyzékébe. A kérelmeket személyesen, levélben vagy online lehetett benyújtani, azonban az utolsó napon olyan sokan akarták a kérelmet benyújtani, hogy emiatt péntek délután akadozott az online ügyintézés. Az NVI péntek délután azt közölte, hogy huszonnégy óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést, ez lassította le az online ügyintézést.

Négy évvel ezelőtt az országgyűlési választáson az első fordulóban 57,5 ezren kértek igazolást, mert nem a lakóhelyükön akartak szavazni.

12:00
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Az átjelentkezők szavazólapjait ma viszik a szavazás helyére

Ma szállítják ki a megyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyeire a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson átjelentkezéssel szavazó, összesen mintegy 120 ezer választópolgár szavazólapjait.

Vasárnap több mint 8 millió választópolgár jogosult szavazni.

12:04
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán és Mesterházy győzködi az embereket

Orbán Viktor és Mesterházy Attila nagyinterjúban győzködi az embereket. Orbán szerint a kétharmad jóval több lenne, mint önigazolás. Mesterházy szerint viszont ők nyernek.

12:11
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Dudálásra buzdítanak

"Dudálj egyet, ha egyetértesz: Kormányváltás" - feliratú táblát tart a magasba a baloldali összefogás két aktivistája a Margit híd pesti hídfőjénél, a villamossínek között állva. 

12:18
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Mesterházy nem bírt ellenállni a meggyes papucsnak

A Kormányváltás szombat délelőtt a budapesti piacokat szállja meg. Gyurcsány Ferenc már reggel nyolckor a Hunyadi piacon kampányolt, majd a Garay téri piacra ment, utána pedig Mesterházy Attilával, a baloldali fellegvárnak nevezett Angyalföldön, a Lehel piacon kampányolt. Mesterházyt ujjongás, Gyurcsányt pedig rengeteg autogramot kérő néni, illetve hóvirág és tulipán fogadta - jelentette tudósítónk. A két politikus később bement a csarnokba: Mesterházy nem bírt ellenállni a meggyes papucsnak, vett is magának belőle 1395 forintért.

Gyurcsány virágot kap. Fotó: Mudra László - Origo

12:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Hiszékeny Dezsőnek kilyukadt a szeme

Baloldali kampányrendezvény a Lehel téren április 5-én. Fotó: Mudra László - Origo

12:34
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Éjfélig kell beérkezni a levélszavazatoknak

Ma éjfélig kell megérkeznie a Nemzeti Választási Irodába a postán feladott levélszavazatoknak. A Magyar Posta azt vállalta, hogy a csütörtök éjfélig Magyarországon feladott, vagy a szomszédos országok postáitól eddig átvett levélszavazatokat határidőre eljuttatja a választási irodába.

12:51
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Ha gyanúsat lát, hívja a demokráciavonalat!

Választási jogsegély-vonalat működtet vasárnap a kormányváltó szövetség - írja az Együtt-PM közleménye. A 06 1 577 6272-es telefonszámon, reggel 7 és este 21 óra között várják a választási visszaélések gyanújáról szóló állampolgári bejelentéseket. A vonal végén call-center munkatárs várja a hívásokat, a jogászok és a választási szakértők óránként értékelik a beérkezett bejelentéseket.

A demokráciavonalat párthovatartozástól függetlenül hívhatja bárki, aki a választás napján olyat lát, amelyről azt gyanítja, hogy a választási eljárási törvénybe ütközik.
Tipikus esetek lehetnek:

- a szavazókörök 150 méteres körzetében végzett kampánytevékenység (például szórólapozás, plakátolás vagy korábban kihelyezett plakátok megrongálása, hangosbemondó használata, matricás autók többszöri megjelenése)

- politikai gyűlés tartása (a kitelepülés kivételével)

- szavazók szavazókörhöz szállítása 9 főnél nagyobb befogadóképességű járművel

- illetéktelen személyek tartózkodnak a szavazókörben

- vagy bármilyen törvénysértés történik a szavazókörben.

13:02
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Gyurcsány: Überszép a 4-es metró

Gyurcsány Ferenc a Fővám tér piacon is kampányolt pár percet a helyi jelölttel, Kerék-Bárczy Szabolccsal, majd felszállt a 4-es metróra, ahol az utasok meglepetten fotózták a volt miniszterelnököt. Gyurcsány azt mondta: először utazik a 4-es metrón, és az első benyomásai alapján "überszép". Nem sokáig élvezhette azonban a metrózást, negyed 12-re ugyanis már Rákospalotán kell lennie, ahol a Kormányváltás vezetői közös sajtótájékoztatót tartanak.

Gyurcsány Ferenc először utazik a 4-es metrón. Fotó: Dull Szabolcs - Origo

13:17
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Amerikában már szavaznak

Az országgyűlési képviselőválasztáson az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton lehet szavazni Magyarország külképviseletein, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Az első szavazóhelyiségek Brazíliában, Argentínában és Chilében nyíltak meg. Közép-európai idő szerint délben nyílik a szavazókör a kanadai Ottawában és Torontóban, majd Washingtonban, New Yorkban, Kuba fővárosában és Havannában.

A szavazás az amerikai kontinensen az Egyesült Államok nyugati partján, Los Angelesben, közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 4-kor zárul. Amerikában a legtöbben, 808-an New Yorkban szavazhatnak, de száz felett van a névjegyzékben szereplők száma Washingtonban, Los Angelesben és a kanadai Torontóban is.

13:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Interjú Schiffer Andrással

Az ajtaja nem áll nyitva sem a fideszes, sem az MSZP-s politikusok előtt, de a Jobbiknak is odavág: az Origo interjúja Schiffer Andrással, az LMP társelnökével.

13:28
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

15 percen belül ott a rendőr

A rendőrség közterületi szolgálatát vasárnap úgy kell megszervezni, hogy a szavazóhelyiséget érintő segítségkérés esetén az első járőr 15 percen belül megérkezzen - olvasható egy ORFK-utasításban. Ebben még azt is írják, hogy a szavazóhelyiségben a rend fenntartása elsődlegesen a szavazatszámláló bizottság feladata, de ha szükség van rendőri intézkedésre, akkor azt haladéktalanul meg kell tennie a rendőrnek, úgy, hogy az intézkedés közben ne zavarja meg a szavazást.

13:40
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Fellép a TASZ a Fidesz-levelek miatt

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kérdéssel fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, hogy megtudja, miként lép fel a Fidesz kéretlen üzeneteivel, az sms-ekkel és e-mailekkel szemben. A TASZ-nál egy panaszos azt kifogásolta, hogy a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtés óta naponta kap e-maileket a Fidesztől, pedig nem is írt alá semmit. Mások a békemenetre kaptak kéretlenül meghívást, illetve a Fideszt támogató rendezvényre hívó sms-t is kapnak olyanok, akik megtiltották a mobilszolgáltatóknak, hogy számukat ilyen célra kiadják.

13:46
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

A jobbikos kihúzta a hangosítást

Újapalota központjában kampányolt a Kormányváltás öt listavezetője szombat délben, a helyi jelöltnek, Móricz Eszternek. A koreográfia a szokásos volt: a politikusokat körbevették a szimpatizánsok, puszi és autogramosztás, majd a pártelnökök is elmondták a szokásos panelokat - jelentette tudósítónk. Mesterházy Attila például azt, hogy egy szavazat is számít holnap, Bajnai Gordon pedig azt kérte mindenkitől, hogy vigyen magával tíz embert. A baloldali rendezvény mellett áll egy jobbikos stand is, ahol láthatóan nem nagyon örülnek Mesterházyéknak, egy abból az irányból érkező férfi meg is zavarta a rendezvényt: nemes egyszerűséggel kihúzta a hangosítást.

Az öt baloldali listavezető közös sajtótájékoztatója Újpalotán. Fotó: Dull Szabolcs - Origo

14:05
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Feljelentés Józsa eltűnt plakátjai miatt

Plakátjai eltávolítása miatt rendőrségi feljelentést tett az MSZP-s Józsa István, a kormányváltó szövetség fővárosi, újbudai képviselőjelöltje. Józsa azt állítja, hogy a villanyoszlopokon szabályosan elhelyezett plakátjait a XI. kerületi önkormányzat cége, az Újbuda Prizma munkatársai céges munkaruhában, céges autóval megpróbálták eltávolítani. Ezt azonban Józsa kampánystábjának tagjai látták.

A kérdőre vont munkások állítólag azt mondták, hogy a jegyző utasítására járnak el, aki viszont erről nem tudott. Később az egyik önkormányzati igazgatóra hivatkoztak, de papírt nem tudtak mutatni a kiérkező rendőröknek sem. A három órás korrekt rendőri intézkedés végén, az Újbuda Prizma kiérkező irodavezetője ígéretet tett, hogy leállítja a munkát - írja Józsa István közleménye.

14:09
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Fidesz: a mozgássérülteken gúnyolódnak Gyurcsányék

A Gyurcsány-koalíció végleg megmutatta igazi arcát, amikor fizetett hirdetésben Hirt Ferenc Tolna megyei fideszes képviselő mozgáskorlátozottságán gúnyolódik - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton. Hoppál Péter szerint a baloldal az egyik Tolna megyei kiadványban a következő szöveggel jelentetett meg hirdetést: "Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. A már klasszikusnak számító idézet tökéletesen illik Tamási és kistérségének országgyűlési képviselőjére Hirt Ferencre, aki immár nyolcadik éve a Fidesz helyi bábjaként lézeng a választókerületében". Hoppál szerint a baloldal ezzel nem a Fideszt sérti meg, hanem azt a félmillió magyar állampolgárt, aki valamilyen fogyatékossággal él.

14:25
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Fusson holnap Gyurcsánnyal!

Holnap reggel tízkor a Margitsziget Árpád híd felőli parkolójában gyülekeznek a Kormányváltók szimpatizánsai, majd egy közös választási futásra indulnak. A helyszínen ott lesz Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Kerék-Bárczy Szabolcs is.

14:55
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Nyugdíjasok fúrták ki a Jobbikot

Kicsi lesz a hely, aggodalmaskodnak a Jobbik délutáni fórumának szervezoi Gyöngyösön. A Mátra Művelődési Központnak ugyanis csak a kis termét kapták meg, a nagyteremben nyugdíjas ki mit tud zajlik, versmondással, néptánccal. "Ez nem véletlen" - mérgelődik az egyik jobbikos aktivista.

15:01
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Csalókat leplezett le az Együtt-PM

Az Együtt-PM aktivistái, politikusai szombat reggel óta óta több bejelentést is kaptak arról, hogy - feltehetően - a kormánypártokhoz köthető személyek igyekeznek tiltott és erkölcstelen módon befolyásolni a holnapi országgyűlési választás kimenetelét - írja a szövetség közleménye.

Komáromi Zoltán, a kormányváltó szövetség szentesi képviselőjelöltje jelezte, hogy ismeretlenek olyan szórólapokat osztogatnak a választókerületében, és dobnak a választópolgárok postaládáiba, melyekben a szavazás helyét illetően igyekeznek megtéveszteni a választásra jogosultakat. Az elkövetőket az Együtt-PM szerint a rendőrség tetten érte, és személyesen adták át hazug szórólapjaikat.

15:13
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Plakáttépkedés Hódmezővásárhelyen is

Lázár János Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a városok környékékén kihelyezett plakátjainak megrongálása miatt a helyi választási bizottsághoz fordul a Fidesz. A párt hódmezővásárhelyi elnöke elmondta: körülbelül háromszáz plakátot és négyszáz táblát rongáltak meg, a hirdetések egy részét festékszóróval lefújták vagy letépték, a táblák közül sokat összetörtek, illetve elvittek. Szerinte a rendőrség a feltételezett elkövetőket is elfogta, akik a Jobbikhoz köthetők.

15:16
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Tud valaki erről a sajtótájékoztatóról?

Vona Gábor késik az egy órára meghirdetett gyöngyösi sajtótájékoztatóról, amin a meghívó szerint a Jobbik-kormány első évéről lett volna szó - jelenetette a helyszínről tudósítónk. Kommunikációs probléma lehet, a pártelnököt és helyi stábját meglepte, hogy tervbe volt véve egy ilyen sajtótájékoztató. Közben alkalmi felmérésünk azt mutatja, a nyugdíjas ki mit tud résztvevőire nem számíthat a Jobbik a délutáni fórumán.

15:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Ipsos: 45 százalékon áll a Fidesz

A Fidesz-KDNP 40-45, az ötpárti ellenzéki szövetség 26-31, a Jobbik 19-23, az LMP 4-6 százalékos listás eredményt érhet el a vasárnapi parlamenti választáson az Ipsos szombati előrejelzése szerint. A részvételüket biztosra ígérők és a napokban pártpreferenciával rendelkezők aránya 50 százalék körüli. Ha csak ők, tehát a biztos pártválasztók vennének részt a vasárnapi parlamenti választáson, akkor a Fidesz-KDNP valószínűleg 46 százalékot kapna, a baloldali összefogás pedig feltehetően 26 százalékot érne el az Ipsos szerint.

15:28
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Eddig a levélszavazatok ötöde érvénytelen

Már 73 ezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfő reggel óta, a visszaérkezett iratok ötöde érvénytelen - derül ki az iroda szombati adataiból. A legtöbb érvényes irat Romániából érkezett, összesen 26 980 darab.

15:30
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Rónaszékiné, ez vagyok én

A Hunyadi téri piacon maximális fordulaton pörög a kampány: a fedett piac bejárata előtt egymás mellett áll az LMP és a Jobbik standja, az egyiknél zöld, a másiknál fehér szélkabátba öltözött aktivisták osztogatják a zöld és fehér lufikat. Az utca túloldalán a termelői piacon a Fidesz helyi jelöltje, Rónaszékiné Keresztes Mónika beszélget a vásárlókkal, állig begombolt pufikabátban és csizmában magyarázza a napsütésben, hogyan kell majd szavazni. „Két papír lesz, az egyiken a Fideszt kell keresni, a másikon azt, hogy Rónaszékiné, ez vagyok én” – magyarázta egy alacsony nőnek, aki a kezét szorongatva mondta neki, hogy imádja őt. Mindeközben az úton egy legalább húszéves, sötét ütött-kopott hatalmas, felirat nélküli Mercedes állt meg, és hangszórón szólt belőle a Fidesz-ellenes propaganda: „romokban az egészségügy, tönkretették az oktatást”.

15:38
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

A közbiztonság javítását ígéri Vona

A közbiztonság látványos javítását ígéri első évében a Jobbik, ha kormányra kerül - ígérte Vona Gábor pártelnök gyöngyösi sajtótájékoztatóján. Ezt többek között a rendőrség hitelének helyreállításával érnék el. Szavai alatt megtelt a jobbikos fórumra kijelölt kisterem.

Pörzse Sándor és Vona Gábor a Jobbik gyöngyösi kampányrendezvényén. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Mudra László - Origo

16:09
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Vona a legsármosabb ellenzéki

Pörzse Sándor a Jobbik gyöngyösi rendezvényén hosszan vezeti fel Vona Gábort: beszél a kampányról, a parlamenti nehézségekről, ismerteti a pártelnök napirendjét, akit a legsármosabb ellenzéki politikusnak nevez. Beszéde végén felidézi, hogy Orbán szaúdi útján ott volt Kóka János is, akinek cégében egy áttételen át benne van Gyurcsány Ferenc is - a közönség ezt hitetlenkedő morajlással fogadja.

16:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Elkordonozták Bajnaiék eredményváró helyszínét

A VII. kerületi önkormányzat váratlanul építési területté nyilvánította az Együtt-PM vasárnapi eredményvárójának helyszínét, a Madách téren - írja a szövetség közleménye. Azt állítják, hogy ők már hetekkel korábban bejelentették, hogy hol szeretnék tartani a vasárnapi eredményvárójukat, szombatra virradóra azonban kordonokkal és konténerekkel zárták el az érintett részt. Ha szombat délután 4 óráig nem bontják el a kordonokat, az Együtt-PM hivatali visszaélés miatt feljelenti az önkormányzatot.

Kordonok a Madách téren. Forrás: Együtt Sajtó

16:31
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Vona szerint utolsókból lesznek az elsők

Az első nagyobb tapsot a beköszönés után akkor kapta Vona Gábor a Jobbik gyöngyösi fórumán, amikor arról beszélt, hogy reméli, ő nyeri meg a körzetet. Ezt azzal fejelte meg, hogy kijelentette: utolsókból lesznek az elsők. A kampányzáró közben a művelődési ház szomszédos termében megy a nyugdíjas ki mit tud, alkalmanként egy-egy áriafoszlány hallatszik be a kisterembe.

16:41
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Nem mehet a Magyar Narancs a Fidesz eredményváróra

A Fidesz nem fogadta el a Magyar Narancs két munkatársának regisztrációját a kormánypárt vasárnapi eredményváró rendezvényére - írja a lap Facebook oldala. A döntést azzal indokolták, hogy a hazai és külföldi sajtóorgánumok nagyszámú jelentkezése miatt, valamint a helyszín létszám-kapacitásából adódóan jelentősen szűkíteniük kell a résztvevő újságírók létszámát.

16:45
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Az LMP már nem tud mit kitalálni

Meszerics Tamás, a Lehet Más a Politika országos listájának utolsó helyén álló jelölt listautolsók vitájára hívja a többi párt utolsó képviselőjét. Miután ebben a kampányban a listavezetők elmenekültek Schiffer András vitára való felhívása elől, üljenek le legalább a listák utolsó helyén álló jelöltek vitatkozni arról, hogy mi lesz Magyarországon a választás másnapjától kezdve - írja az LMP közleménye.

16:54
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Kisterembe szorult a Jobbik Gyöngyösön

A Jobbik gyöngyösi kampányrendezvénye. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Mudra László - Origo

16:59
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Vona nem dörgölőzik senkihez

"Nem kötünk alkut, senkivel nem fogunk koalícíróa lépni" - mondta Pörzse Sándor a Jobbik fórumán arra a nézői kérdésre, hogy a Jobbik a választások után fog-e valakihez dörgölőzni.

17:21
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Nótaszó Gyöngyös főterén

Politikáról már nem vagyok hajlandó beszélgetni senkivel - ezzel zárta gyöngyösi fórumát Vona Gábor, majd a főtérre invitálta a hallgatóságot. A tudósítónk szerint visszafogott hangvételű egy órás beszéd után átsétált a város főterén tartott rendezvényre, ahol cifra szűrről és rézfokosról szólt a nóta.

17:27
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Káosz az átjelentkezések miatt

Annyi átjelentkezési kérelem futott be állítólag a helyi választási irodákhoz a péntek délutáni határidőig, hogy a rendszer nem bírta a terhelést, a szerverek összeomlottak, és nem sikerült kinyomtatni a választói névjegyzéket sem - írja az Index az egyik helyi választási iroda munkatársára hivatkozva. Amint elértük a Nemzeti Választási Irodát, megírjuk, hogy mi történt pontosan.

17:35
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Egy kisfiún veszekszik a Fidesz és az MSZP

Egy 13 éves kisfiún veszekszik a csornai Fidesz és az MSZP. Utóbbi szombat délután közleményt adott ki arról, hogy a Fidesz aktivistái a párt plakátjaira firkáló kisfiút kergettek meg Csornán. "A Fidesz úgy tűnik, annyira retteg a választások elvesztésétől, hogy képes még egy kisfiúra is rákiabálni, majd megkergetni csak azért, mert plakátokra rajzol" - írt a közleményük. Csak pár órát kellett várni, és jött a Fidesz közleménye is, ami már arról ír, hogy a szocialisták gyereket dolgoztatnak, és ők bérelték fel a kisfiút, hogy megrongálja a kormánypárt plakátjait.

17:42
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Pécs miatt volt zavar a választási irodákban

Kiderült, hogy mi okozta a káoszt a Nemzeti Választási Iroda rendszerében: Pécsen több mint 400 átjelentkezési kérelmet nem vezettek át péntek délután, emiatt az egész országban "vissza kellett tartani" a névjegyzékek zárását - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy szombati sajtótájékoztatón.

A hiba nem sokkal éjfél előtt derült ki, a névjegyzéket eredetileg 16 órakor zárták volna le. Emiatt több helyi választási irodai munkatárs nem köztisztviselőhöz méltóan elégedetlenkedett, holott minden köztisztviselőnek tudnia kell, hogy választás idején nincs se nappal, se éjszaka, végezni kell a választás feladatait - mondta Pálffy Ilona.

17:42
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Alacsony színpad várja Orbánt

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor kampányrendezvénye Debrecenben. "Holnap győzni fogunk, mert soha ennyi ember nem volt meg a Kossuth téren" - mondta a szónok a színpadon, amit túl alacsonyra építettek, legalábbis a közönségben arra panaszkodnak, hogy semmit nem látnak. Ráadásul nagyon sok az április 6, Fidesz feliratú tábla és zászló is, ami szintén takarja a színpadot. Most a Debrecenbe kéne menni című dalt éneklik, illetve felkonferálják Kósa Lajost.

17:46
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Merre jár a kisvonat?

Forrás: Facebook/Völner Pál

Völner Pál, a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára a Facebook oldalára posztolt egy fotót, a kép fölé pedig azt írta: Merre jár a kisvonat? Ha látod, nyugodtan állítsd meg, és kérjél fideszes pólót, tollat, sapkát.

17:48
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Brüsszelben elgurul a gyógyszer

Kósa megtisztelve érzi magát, hogy Debrecenben van a Fidesz kampányzárója, de szerinte egy hajdú ilyenkor azt is kérdezi: hát hol máshol lenne? Arról beszél, milyen jó ez a város, a szabadság őrvárosa. Ez a választás is a szabadságról szól. Végre van egy olyan miniszterelnökünk, aki megvéd minket, amikor Brüsszelben egyeseknél messzire gurul a gyógyszer. 

17:58
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Kósa BL-meccsről álmodik

Az elmúlt 4 évben csoda dolgokat tettünk, nem mi, a kormány, hanem mi, az ország. Ezt már az unatkozó londoni elemzők is kénytelenek elismerni, és felminősíteni az országot - mondta Kósa Lajos Debrecenben. "Ilyen kormány kell, mi debreceniek pedig szívesen mutatjuk az utat. Önök nélkül semmire sem megyünk, mindenki szavazata hozzájárult, hogy idáig jutottunk. Ez a magyar egység tántorított el mindenkit, hogy a magyarokat szolgának nézzék. Ezért nem szabad megosztani a szavazatot, ezért kell nagyot álmodni. Aki nem akar nyerni, az nem fog nyerni. Fog még a Loki a nagyerdei stadionban BL-meccset játszani a Barcelona ellen" - folytatta.

Fidesz kampányzáró Debrecenben. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Hajdú D. András - Origo

18:05
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Nem tilos piros sálban szavazni

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint a választópolgároknak vasárnap a tiltott kampányzóna területén - így a szavazóhelyiségekben - is joguk van nyíltan felvállalni pártszimpátiájukat, de a tiltott területen belül aktív kampánytevékenységet nem folytathat senki. Ha a szavazópolgár piros sálban megy be szavazni és abban a sálban jön ki onnan, ez nem sérti a választási kampányt, mivel ezzel nem kampányol, ha viszont aktivisták a szavazókör közvetlen közelében osztogatnak sálakat, vagy bármi mást, ami egy bizonyos jelölőszervezet iránti szimpátia növelésére alkalmas, mert az már aktív kampánytevékenységnek számít, ami abban a zónában tiltott.

18:09
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Megennék Vona száját

"Itt megy, egyem meg a száját" - tárta szét a karjait egy néni a Jobbik gyöngyösi kampánygyűlésén, amikor a közelében elsétált a nézők között Vona Gábor. A gyöngyösi fotéren néhány száz ember figyeli a programot, sokan állnak sorba az akciós - 800 helyett 450 forintos - lepényért. A színpadon közben karatebemutató megy, Freddy Mercury: The show must go on című számára.

Vona vegyül. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Mudra László - Origo

18:14
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán kikérte Kósát a debreceniektől

Vastapssal, virággal, és Viktor, Viktor skandálással fogadják Debrecenben a narancssárga nyakkendőben érkező Orbánt, aki azt mondja, azért jött, mert 20110-ben is volt itt, és "szerencsét hoztunk egymásnak". Azt mondja, hogy "önök és mi mindig kitartunk egymás mellett", ezért most, hogy volt rá lehetőség, kimentette a kormány a várost 29 milliárd forintos adósságból. Erről papírt is átad a város polgármesterének, Kósa Lajosnak, összeölelkeznek, majd Orbán azt kéri, adják ki neki Kósa Lajost parlamenti munkára. Egy férfi már előre bekiabálja: elengedjük a Lajost! Orbán azt kéri, szavazzanak rájuk holnap. "Nem hozomra kérem, van mögöttünk négy év". Hamar rátér a rezsicsökkentésre, a családi adókedvezményre, és arra, hogy megvédték az országot Brüsszelben. "Keresztények vagyunk, nem balekok" - mondja. Eddig sütött a nap, most esőfelhők gyülekeznek a tér fölött - jelentette tudósítónk.

18:21
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán: A baloldal nem elégedett velem

Ha nem ezen az úton indulunk, akkor melyiken - kérdezi Orbán. Azt mondja: nézi a baloldal naggyűléseit, és azt látja, nem elégedettek vele. Szerinte a baloldalnak a gyűlölet a szenvedélye, nekik pedig Magyarország. A Jobbik ellen úgy beszél, hogy nem mondja ki a párt nevét: azt mondja, nem lehet felelősen arról beszélni, hogy lépjünk ki az EU-ból, mert aki nem ül az asztalnál, az ne csodálkozzon, ha felkerül az étlapra.

Orbán Viktor beszél. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Hajdú D. András - Origo

18:23
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

A Vastag-fiúk már érzik a győzelmet

Debrecenbe is elkísérték Orbánt a Vastag testvérek, akik tudósítónk szerint félplaybackkel énekelték az Őrizd az álmot című számukat. A színpad előtt álló néniknek azonban még így is nagyon tetszett az előadás, tapsoltak és táncoltak.

A Vastag testvérek győzelmet éreznek. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Hajdú D. András - Origo

18:24
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Reggel hatkor kezdődik a mérkőzés

Orbán beszédét azzal zárta, hogy a holnapi esélyeik jól állnak a csillagok szerint, de a választásokat vasárnap kell megnyerni, reggel hatkor kezdődik a mérkőzés, az állás nulla nulla. A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is - fejezi be.

18:29
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Roxette-tel tüzel a Fidesz

Debrecenben fokozódik a hangulat: Roxette: Listen to your heart című számára színpadra szólítják a jelölteket, majd eléneklik a Himnuszt, és a Kossuth Lajos azt üzente, mindenkinek el kell mennie című dalt.

18:49
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Családi délután lett a Jobbik kampányzáróból

"Vona Gábornak, Magyarország leendő miniszterelnökének szeretnék átadni egy labdát" - ezzel zárta fellépését a Jobbik gyöngyösi gyűlésén Sűrű FX Tamás freestyle futball bajnok. A rendezvény tudósítónk szerint inkább tűnik családi délutánnak, a pártrendezvényt jobbikos zászlók, Vona Gábor arcképét viselő rallyautó, egy régi Ikarus kampánybusz jelzik. A színpadi fellépők közül minden második hazafias dalokat éneket.

18:51
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Bauer nem beszélget Vargával

Varga Mihály gazdasági miniszter személyesen kampányol a Széll Kálmán téren. Mellette pár méterre a DK-s Bauer Tamas osztogat szorólapot. Az Origo kérdésére Bauer azt mondta: nem beszélgetnek Vargával, csak üdvözölték egymást, a Fidesz szerinte nem vállal semmilyen vitát. A téren a Jobbiknak és az LMP-nek is van standja.

Varga Mihály egyedül kampányol a Széll Kálmán téren. Fotó: Szabó András - Origo

19:00
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Most akkor van kampánycsend vagy nincs?

Ebben a videóban elmagyarázzuk, hogy mi is a helyzet pontosan a kampánycsenddel.

19:08
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Özönlöttek a kérelmek

Az utolsó 24 órában több mint 30 ezren jelentkeztek át másik településre, az utolsó két órában tízpercenként 3-4 ezer átjelentkezési kérelem érkezett be online a választási irodához - mondta a Nemzeti Választási Iroda vezetője szombaton Budapesten.

19:30
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Kordon van, munkások nincsenek

Pénteken elkordonozták azt a rész a Madách térnél, ahol az Együtt-PM az eredményváróját tartaná. A helyszínen azonban nyoma sincs munkának, csak két üres konténert lehet látni. Részleteket itt olvashat.

19:33
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Favágó-show a Jobbik rendezvényen

Két dolog mozgatta meg eddig a Jobbik gyöngyösi kampányrendezvényének közönségét: nagy taps kísérte a jobbikos lufieregetést, majd a többszáz fős nézősereget a favágó - show hozta lázba. Tudósítónk szerint percek kérdése és Vona Gábor színpadra lép. A favágó-show pedig így néz ki:

Favágó-show a Jobbik gyöngyösi kampányzáró rendezvényén. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Mudra László - Origo

20:16
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Tömör volt, de jó

Rövid beszédet mondott Vona Gábor Gyöngyösön. Lakossági fórumairól is ismert álmáról beszélt, hogy ha képviselővé választják, azt szeretné, ha 4 év múlva aki idejön azt kérdezze, "mi történt itt?", hogy van munka és közbiztonság, rendesen működik az oktatás, az egészségügy, normálisan megy az élet. A pár mondatos beszéd után a közönség zöme szétszéledt. Az Origónak többen azt mondták, hogy tetszett nekik a beszéd és a rövidségével sem volt bajuk. "Tömör volt, de jó" - mondta egy 60 éves no, akit azonban Vonánál jobban elvarázsolta Leblanc Győző, operetténekes, akitől puszit is kapott. "Most egy hónapig nem mosakodom" - mondta.

20:17
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Batman Bajnai

Bajnai Gordon a pénteki beöltözős képek után most egy Batman-figurával az arcán jelent meg.

Bajnai Gordon Batman-arcfestéssel. Forrás: Facebook/Bajnai Gordon

20:26
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Jönnek a munkagépek

Megérkezett az erzsébetvárosi önkormányzat válasza az Együtt-PM eredményvárójával kapcsolatban. Azt közölték, hogy március 27-én, két nappal a Madách tér felújítása után kérte a kivitelező a Madách utca részleges lezárását. Bár délután 5-kor munkatársunk még egy munkagépet sem látott a kordon mögött, az önkormányzat szerint szombattól kerül sor a munkagépek tárolására. 

20:35
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Eső akadályozza a gyöngyösi koncertet

Mire elkezdődött a Vona Gábor beszédét követő rockkoncert a BTZ zenekarral, az eső is eleredt, a maradék közönség a házak tövébe húzódott. 

20:43
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Vona Gábor széttárja a kezét

Fotó: Mudra László - Origo

20:44
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Hawai-on már harmadik az Új Magyaroszág Párt

Érdekes közleményt adott ki az Új Magyarország Párt. Ahogy írják, az „amerikai földrészen 3. helyen tanyázik az exit-poll szerint. A sorrend Hawai szigetén: 1. Fidesz, 2. Jobbik, 3. Új Magyarország Párt”.

Az Új Magyarország Párt és az Új Dimenzió Párt tagjait számos rokoni kapcsolat köti össze.  A Heti Válasz arról számolt be, hogy a háttérben Zuschlag János volt MSZP-s politikus segíti a pártok vezetőit, majd a 444.hu írt arról, hogy a két pártnak 84 százalékban ugyanazokban a körzetekben sikerült jelölteket állítania. 

20:55
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Rágózva hallgatta a zenét Vona

Háromnegyed 7-kor hazament Vona Gábor a koncertről, amelyet a mellkasán összekulcsolt kézzel, rágózva hallgatott egy darabig. Akkor indult el felségével kézen fogva, amikor a zenekar a Részegen ki visz majd haza refrénjét énekelte. 

20:59
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Ilyen egy jobbikos utcabál

21:05
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Szomszédokkal mozgósít az Együtt-PM

21:13
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Szelfivel békült Mesterházy és a Hír Tv

A kampány végére úgy tűnik, enyhült a Mesterházy Attila és a Hír Tv közötti nem túl jó viszony.

21:27
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Mesterházy elégedett a kampánnyal

Elszegényedés, elvándorlás és a félelem – Mesterházy Attila beszél éppen az ATV-n, és szerinte ezekről panaszkodtak neki leginkább a kampány során. A félelmet arra értette, hogy sokan nem mertek elmenni ellenzéki politikai rendezvényekre. Szerinte a kampánya jól sikerült, minden jelöltje sokat dolgozott.

21:40
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Akármi lesz, a rezsi csökken

Aki fával vagy szénnel fűt, annak is csökken majd a rezsije – ígéri Mesterházy Attila az ATV-n, mivel szerinte korszerűsíteni fogják ezeket a lakásokat. A gázár sem fog nőni, mint ígéri.  

21:41
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Vona kézen fogva távozik

Fotó: Mudra László - Origo

21:54
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Schiffer András erősködik

Az LMP erősebb, mint négy éve – állítja egyre indulatosabban Schiffer András az ezt szkeptikusan hallgató Kálmán Olgának az ATV-n, ahol az LMP társelnöke követte Mesterházy Attilát. 

22:11
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem lehet mindig a léc fölött lenni

A reggelt Orbán Viktor indította a Magyar Nemzetben és Mesterházy a Népszabadságban. Miután este az ATV-nak adott interjút Mesterházy, mi más is következhetne, mint egy Orbán-interjú a Hír Tv-n. Egy délelőtti felvételt adnak le most este 8-tól a Hír Tv-n. Orbán szerint nem lehet mindig a léc fölött lenni, így meg kell becsülni egy sima többséget is. Ettől függetlenül minél nagyobb többségre lenne szüksége, szerinte nem szabad feladni azt a pozíciót, hogy mi legyünk Európa legegységesebb országa, mivel négy éven keresztül azok voltunk. 

22:21
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Klasszikusként jellemzi az őszödi beszédet Orbán

Pénzbőség volt a világgazdaságban, ezt egy klasszikus beszédből is tudhatjuk – utal Orbán az őszödi beszédre, amikor arról beszélt, hogy milyen gyorsan fejlődött a világgazdaság a 2000-es évek első felében. „Ez olyan primitív, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni” – mondja például arra, hogy a műsorvezetők felvetése szerint a baloldal majd minden bizonnyal csalással és diktatórikus módszerekkel fogja vádolni a Fideszt, ha megveri őket a választáson.

Orbán azt mondta, tudatlanságot lát a mögött, hogy bírálják a keleti nyitás miatt. Szerinte Franciaország és Németország már öt éve megkezdte a keleti nyitást, le vagyunk maradva hozzájuk képest.

22:36
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán aggódik a választás miatt

Nehogy elveszítsük a választást, mert akkor megint segélyt fognak kapni – Orbán szerint ezzel fogadják a vidéki közmunkások, ugyanis ha ismét baloldali kormányzás lesz, a segély jóval kevesebb lenne, mint most a közmunkáért kapott bér. Szerinte ezek az emberek nagyon racionálisan gondolkodnak, ugyanis a közmunkáért kapott több pénz mellett a rezsijük is csökkent, így a nagy többségük a Fideszért szorít Orbán szerint. Szegényellenes politikával nem lehet választást nyerni - jelentette ki Orbán.

Ezt egy súlyos jelenségnek tartom – válaszolta arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy túl nagy főlénnyel vezet a Fidesz. Orbán azt mondta, aggódik a választás miatt, mert ő is azt tapasztalja, hogy lefutott ügynek tekinti a választást. Nem látja a jobboldalt a minden átütő eltökéltséget, ő persze elmegy szavazni, de a közeg nem erősíti ebben. Többször elmondta, hogy a meccs 0-0-ról indul vasárnap. 

22:48
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Olyan erősek leszünk, mint még soha

Orbán arról is beszélt, hogy „reménykedik azért mégis csak a baloldal megújulásában”, szerinte egy ilyen katasztrofális vereség után, mint 2010-ben, megtörténhetett volna a baloldali megújulás, ahogy a Fidesznek ez sikerült 2002-ben. 

Szerinte az európai gazdaság stagnálni fog 5-10 évig fog, kivéve Közép-Európát. Szerinte Magyarország úgy meg fog erősödni, mint soha a következő években. 

23:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Mégis lesz helye Bajnaiéknak?

Úgy tűnik, mégis lesz egy kampányrendezvény a Madách térnél, legalábbis az egyik rendőr azt mondta a tudósítónknak, hogy egy kampnyrendezvény miatt nem lehet parkolni a Rumbach Sebestyén utca Király utca és Madách Imre út közötti szakaszán. Az Együtt-PM tárgyalt a rendőrséggel, de nekik azt mondták, hogy korareggel térjenek vissza a témára. 

Az Együtt-PM a Madách úton tartotta volna a kampányzáróját, de pénteken körbekordonozták azt a részt. Szombaton ötkor még teljesen üresen állt a körbezárt terület, de az önkormányzat azt mondta, munkagépeket fognak tárolni, ezért volt szükség erre. Este 9-kor három jármű állt a területen. Bővebben itt olvashat a helyzetről.

23:39
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Apró hibákról beszélt Kövér

"Apróbb-cseprőbb hibák vannak" – nyilatkozta Kövér László az Echo Tv-nek. Szerinte ezeket részben a helyzet kényszerítette ki belőlük, részben meg az, hogy nem volt idejük kellően megfontolni néhány döntést.

Szerinte kommunikációs hibákat is követtek el, főleg a külföld felé, de ha valaki nagyon meg akarta érteni, hogy mit miért csinált ez a kormány, akkor az szerinte megértette. (MTI)

23:52
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Varga Mihálynak nem tetszenek az orosz szankciók

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is nyilatkozott az Echo Tv-nek. Varga szerint Magyarország nem érdekelt abban, hogy Oroszországgal szemben szankciók. Szerinte speciális megoldásokkal kellene kikényszeríteni az ukrán-orosz helyzet megoldást, hogy az ne sértse a magyar gazdaság érdekeit. Varga szerint a forint gyengülése szoros összefüggésben van az ukrán helyzettel. (MTI)

00:06
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Fogynak a helyek a kanapén

Ezúttal este rakták ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az újabb kanapés képet, vajon hova fog majd elférni Gáspár?

00:12
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

A 444 nem tudósíthat a Fideszről

Nem fogadta el a 444 regisztrációját a Fidesz, így nem tudnak majd tudósítani a párt vasárnapi eredményvárójáról. Péntek délután még azt írták nekik, hogy mehetnek, ma viszont azt, hogy a külföldi médiumok nagyszámú jelentkezése és a helyszíni létszámkapacitás miatt szűkíteni kellett a résztvevő újságírók számát. A 444 szerint a Magyar Narancsot sem engedik be.

00:26
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

A Vastag testvérekre mozgósít Orbán

Új videó jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán, amelyben a kampányban már többször is Orbán előtt fellépő Vastag testvérek egyik számára igyekeznek mozgósítani a Fidesz-szavazókat.

01:22
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Chuck Norris lerúgja Selmeczi Gabriellát

Egy Chuck Norris-videót melegített újra az elmúlt két napban rohamtempóban kampányvideókat és fotókat gyártó Együtt-PM.

01:57
április 05, 2014
Vágólapra másolva!

Már csak egy éjszaka

Közvetítésünket mára lezárjuk, holnap reggel, a választás napján folytatjuk.