Amikor az már menő, hogy a húsban nincs szója

élelmiszeripari termék cimke kiemelt címlap
Vágólapra másolva!
Az élelmiszeripar 2014-re eljutott odáig, hogy az eredeti receptekben addig helyettesítették az alapanyagokat adalékanyagokkal, hogyha egy gyártó nem így tesz, annak marketingértéke van. Ezeket a termékeket szemléztük egy Monthy Pythonba illő dicsőségfallal. 
Vágólapra másolva!
Ohne glutén, laktóz és ízfokozó.
Még jó, hiszen ez egy szalámi, ami hús, szalonna, só és fűszerek, slussz. Forrás: Táfelspicc
Ebben még szója sincs, nagy öröm, mivel a virsli húsból készül (kellene készülnie). Forrás: Táfelspicc
Ebben még foszfát sincs, eredetileg soha nem is volt, mivel a parasztnak nem volt érdeke sok liter vizet belekötnie a sonkába, amiben a foszfátok segítenek. Forrás: Táfelspicc
Sült karaj glutén, laktóz és szója nélkül. Muhahaha, egy karaj. A karajban régen csak hús volt, de mára ez a ritka. Forrás: Táfelspicc
És egy a Délhústól, akkor ennyit a húsiparról Forrás: Táfelspicc
A tejföl az Élelmiszerkönyvben a 3.1.1. Élőflórás savanyú tejek és tejszínek (natúr) fejezetben található. Élőflórás. Forrás: Táfelspicc
100%-ban természetes. És ezt rá kell írni. Szomorúság van. Forrás: Táfelspicc
Nincs benne ízfokozó, miért, kellett bele? Forrás: Táfelspicc
Egy fűszerkeverék tartósítószer és festék nélkül. Ízlelgessék csak, mert ízfokozó és kukoricakeményítő azért van benne a biztonság kedvéért. Forrás: Táfelspicc
Van ilyen is. Forrás: Táfelspicc
Gluténmentes, de tejfehérjével. Utóbbit csak a hátulján írják, nyilván. Forrás: Táfelspicc