Új fesztivállal gazdagodik a fővárosi képzőművészeti színtér

Blitz Galéria, kortárs művészet
Vágólapra másolva!
A Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány 2014. szeptember 13–14-én rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet. A szervezők célja, hogy a nagyközönség számára kevésbé ismert, magas színvonalú munkát végző fővárosi magángalériák több figyelmet kapjanak.
Vágólapra másolva!

Az egyre inkább eseményközpontúvá váló nemzetközi művészvilágban a gallery weekendek jelentősége az utóbbi tíz évben a biennálékhoz és vásárokhoz vált hasonlóvá. A programsorozat Berlin, Zürich és Bécs kulturális életében is kiemelt esemény.

A tárlatvezetések, előadások, performanszok és gyűjtői túrák tizennégy kereskedelmi (acb Galéria, Deák Erika Galéria, Faur Zsófi Galéria, Kisterem, INDA Galéria, Knoll Galéria, Körmendi Galéria, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria, Vintage) és két non-profit (Higgs Mező és Trafó) galériában lesznek.

Blitz Galéria, kortárs művészet
(A kép illusztráció) Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A Gallery Weekend Budapest programjain többek között olyan fiatal alkotók és befutott mesterek vesznek részt, mint Birkás Ákos, Igor és Ivan Buharov, Cseke Szilárd, Czigány Ákos, Gádor Magda, Gémes Péter, Aldo Giannotti, Horváth Dániel, Kaszás Tamás, Komoróczky Tamás, Moizer Zsuzsa, Péter Ildikó, Kamen Stoyanov, Szombathy Bálint, Ulbert Ádám.