Vágólapra másolva!
Csányi Sándor szerint veszteséges lehet idén az OTP a devizahitelekhez kapcsolódó költségek és az ukrán események egyelőre beláthatatlan hatásai miatt, nyilatkozta a Világgazdaságnak. 
Vágólapra másolva!
  • A devizahiteles törvény negatív hatásai és az ukrán konfliktus miatt veszteséggel zárhatja az évet az OTP, nyilatkozta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a Világgazdaságnak.
  • Az ukrán veszteségek nagyságát nem lehet előrelátni, de a bank konzervatív módon képezte meg céltartalékait, és az OTP-nek megfelelő a tőkehelyzete, mondta el Csányi. Ez nem számít nagy meglepetésnek a nyár folyamán kétszer is (itt és itt írtunk róla) profit figyelmeztetést közlő banktól.
  • Eközben újabb hírek érkeztek a devizahiteles történetről is. A kormány következő ülésén születhet döntés a devizahitelek elszámolását rendező törvényről, mondta el Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.
  • A kormány szerdai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről is. Arra kérték a szakmai munkacsoportot, hogy folytassa az intenzív jogalkotási munkát, hogy az Országgyűlés mielőbb tárgyalhassa a törvényjavaslatot.
  • Nyitás után az OTP árfolyama korrigálja tegnapi egy százalékos emelkedést, amivel jelenleg 4165 forint környékén áll.