Tíz meghökkentő tény David Hasselhoffról

David Hasselhoff, hungaroring
US actor and singer David Hasselhoff poses on May 16, 2013 as he arrives for the screening of the film "Young and Beautiful" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg. AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Augusztus 29-én a Celebrate the 80s & 90s with The Hoff című show keretében a Hungaroringen lép fel David Hasselhoff, a nyolcvanas, kilencvenes évek több más sztárjával együtt. Ennek apropóján tíz kevéssé ismert tényt osztunk meg a Knight Rider és a Baywatch sztárjáról.
Vágólapra másolva!

1. David Hasselhoffot már hétéves korában több művészeti ág érdekelte, így szülei színészi, zenei és táncos képzésekre is beíratták. A fiú művészi aktivitásának igen profán oka volt: magassága, többiektől eltérő testalkata miatt mindig szégyenlősen viselkedett a lányok előtt, a színpadon viszont éppen emiatt érezhette magát elemében.

2. Tévében elsőként Dean Martin varietéműsorában, a Dean Martin Show-ban láthattuk még 1973-ban, a brit királyi díszőrség tagját játszotta az egyik adásban. Komolyabb tévés munkát először a Nyughatatlan fiatalok című szappanoperában kapott, aminek érdekessége, hogy a Knight Rider 2008-as változatának főszereplője, Justin Bruening is egy napi sorozatból került a producerek látókörébe.

Nem minden autó olyan kényelmes, mint KITT volt Forrás: AFP/Daniel Naupold

3. 1980-ban majdnem megkapta Boba Fett szerepét A birodalom visszavág-ban, de végül Jeremy Bulloch és Jason Wingreen játszotta el a figurát. Olyan értelemben nem lett volna nagy kiugrás a karrierjében, hogy Boba Fett állandóan zárt sisakot visel, a nézők nem ismerhették volna meg az arcát.

4. A Knight Rider-ben egy Michael Knight nevű férfit játszott, volt felesége, Catherine Hickland - akivel épp a szerep idején voltak házasok - 1992-ben pedig egy bizonyos Michael E. Knighthoz ment hozzá. A férfi egyébként szintén színész, olyan filmekben szerepelt, mint az Angyal első látásra vagy a Banya csak egy van.

Hasselhoff egy kosármeccsen szurkol Forrás: AFP/Stephen Dunn

5. A Baywatch sikeréhez Hasselhoff nemcsak megjelenésével, de pénzével is hozzájárult: a vízimentős széria kezdetben ugyanis sem a producereket, sem a nézőket nem győzte meg eléggé, a túl magas előállítási költség és a viszonylag alacsony nézettség miatt már az első évad után el akarták kaszálni. A projektet végül is Hasselhoff mentette meg, aki látott benne fantáziát, ezért szívesen fektetett bele saját tőkéjéből is. Neki lett igaza: a Baywatch hihetetlen népszerűségre tett szert, még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült mint a világ legnézettebb sorozata.

6. A Baywatch mellett a valós életben is szívesen vállalta az életmentő szerepét: 1995-ben egy autóbalesetnél segédkezett a mentési munkálatokban, pár hónappal később pedig egy fuldokló gyereket húzott ki a vízből.

Rajongókkal pózol Abu Dhabiban Forrás: AFP/Ammar Abd Rabbo

7. Énekesként is kipróbálta magát, 1989-ben a lebontásra váró berlini falon énekelte el legismertebb számát, a Looking for Freedom-ot. Az ünneplő tömeg közben rakétákat lőtt ki, amelyek közül az egyik majdnem eltalálta Hasselhoffot. A videón elég rossz minőségben, de 3.22-nél látni lehet, ahogyan az énekes pont előrehajolt, a rakéta pedig a hátát súrolta - Hasselhoff talán észre sem vette, mert a buli ugyanúgy folytatódott tovább.


8.
Zenészként inkább csak Európában vált népszerűvé, az Egyesült Államokba nem sikerült betörnie, egyetlen valamire való kísérlete is furcsa kudarcba fulladt. Egy kábeltévé közvetítette egyik nagyszabású koncertjét, más tévék viszont épp azt adták élőben, amint O. J. Simpson menekül a rendőrök elől - persze, mindenki inkább ez utóbbira kapcsolt.

A Cannes-i Filmfesztiválon hülyéskedik Forrás: AFP/Valery Hache

9. 1990 májusában a Cosmopolitan főszerkesztője, Helen Gurley Brown úgy döntött, Hasselhoff a megfelelő ember, akivel megünnepelheti a lap fennállásának 25. évfordulóját. A címlapra ugyan Madonna került, a középső poszteren azonban a színész pózolt - ez volt az elhíresült fotó, amelyen meztelenül, csupán két kiskutyával takarva látható.

10. Németországban ugyanaz az Andreas von der Meden a szinkronhagja, aki a Muppet Show békájának, Brekinek is kölcsönzi a hangját, és többek között Richard Pryort is szinkronizálta már.