Vágólapra másolva!
Tigriscápa harapta meg egy szörföző kezét Hawaiin. A ragadozó csak a társát védelmező férfi ütéseit követően hagyta magára áldozatát. McKenzie Clark múlt héten hagyta el a kórházat, miután húsz öltéssel kellett összevarrni a bal karját, középső és gyűrűs ujját. Utóbbin bőrátültetés is szükséges.

"Az volt a szándéka, hogy a szemem előtt egye meg a barátomat, és ezt nem engedhettem meg" - nyilatkozta Brian Wargo, Clark megmentője a pénteki támadásról. A nő a Keawaeli-öbölben evezett szörfdeszkáján, amikor a cápa felbukkant. Wargo, aki messzebbről látta, ahogy a cápa hátával megemelte Clark szörfdeszkáját, ekkor még azt várta, hogy amint a közelbe ér, a ragadozó el fog tűnni. "Miközben kieveztem, nem gondoltam, hogy harcba indulok a cápával" - mondta el Wargo.

A cápa a szörfdeszka mellett Clark kezébe is beleharapott. A nő ugyan képes volt kiszabadítani magát és legurulni a szörfdeszkáról, a cápa azonban továbbra is a szájában tartotta a deszkát, és húzta magával a bokájánál fogva odarögzített Clarkot.

Amikor Wargo odaért, a hátúszójánál megragadta az állatot és lehúzta a szörfdeszkáról, majd ütni kezdte a cápa hátát a hátúszó és a kopoltyú közötti részen. "Négyszer üthettem meg, de a cápa továbbra is támadt. Olyan erősen ütöttem, ahogyan csak bírtam. Azt hittem el fog törni a kezem" - mesélte Wargo.

Amikor utoljára megütötte az állatot, az megremegett, majd távozott. A férfi elmondása szerint egy 3-4 méter hosszú tigriscápa lehetett Clark megtámadója.

A hatóságok az eset után lezárták az érintett partszakaszt.