Kicsi, vékony és okos: jön a tabletkassza

online kassza, zsebkassza, PC-kassza, NAV, Laura online kassza, tabletről működő kassza, pénztárgép, online pénztárgép
A zsebkasszának a héten adott zöld utat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
Vágólapra másolva!
Táblagépről működő online pénztárgép törhet be a kiskereskedelembe. A fejlesztésre a héten adta jóváhagyását a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.
Vágólapra másolva!

Ez az első olyan online pénztárgép, amelyik tableten fut. Tud annyit, mint bármelyik PC-kassza, és csakúgy, mint azok, csatlakoztatható a kereskedelmi háttérrendszerekhez, viszont jóval kisebb helyet foglal, és nagyon jól jön azoknak a vállalkozásoknak, ahol a dizájn, a látvány is része a brandingnek. Ráadásul 120-130 ezer forinttal olcsóbb is a hasonló tudású rendszereknél.

A zsebkasszának a héten adott zöld utat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Forrás: Laurel Cégcsoport

Az újdonság egyik előnye a helytakarékosság. Azoknak az üzleteknek hozhat nagy könnyebbséget az üzleti működésben, ahol gondot okoz, hogy a tavalyi rendelet óta megszokott, az adóhatósághoz bekötött pénztárgép monitora, billentyűi és maga a PC sok helyet foglal el. Logikus elnevezése az okoskassza, mert csak a mérete kicsi, a fejlesztés szakmai engedmények vagy lemondás nélkül valósult meg.

A táblagépet a Laurel Cégcsoport forgalmazza. Bessenyei István ügyvezető elmondta, a zsebkassza a Laurel kiskereskedelmi készletvezető rendszereihez kapcsolható, a rendszer alapja egy Windows alapú tablet, amelyre a cég Laura kasszaszoftverét telepítik.

Az új megoldást elsősorban azon vállalkozásoknak, kiskereskedelmi és szolgáltatóegységeknek ajánlják, ahol nem kell rövid idő alatt nagy mennyiségű bizonylatot nyomtatni, és ahol fontos, hogy esztétikus eszköz kerüljön az eladótérbe. Ilyenek a fodrászok, kozmetikusok, magánorvosok, ügyvédek és mindazok, akiknek várhatóan a közeljövőben kell majd online kasszát beszerezniük. A tabletet elég összekapcsolni az adóügyi nyomtatóval, máris teljes értékű pénztárgépként működik. Ez a megoldás nemcsak elegánsabb, de 120-130 ezer forinttal olcsóbb is, mint a hasonló tudású PC-s kasszarendszerek – tette hozzá Bessenyei István.

Szakértők szerint a pénztárgépcsere újabb hulláma mintegy 50-60 ezer vállalkozót érinthet, akiknek korábban nem kellett online pénztárgépet beszerezni. Jelenleg – az adóhatóságtól származó információ szerint – mintegy 185 ezer kassza üzemel a NAV szerverére kötve.