Pert fontolgat a pizzaszövetség a McDonald's ellen

McDonald's
Vágólapra másolva!
Pert fontolgat egy olasz pizzaszövetség a McDonald's ellen a cég egyik reklámja miatt. A reklámban arra utal a gyorsétteremlánc, hogy az olasz gyerekek jobban szeretik a hamburgert a pizzánál.
Vágólapra másolva!

Egy olasz pizzaszövetség pert fontolgat a McDonalds ellen, mert a gyorsétteremlánc egy reklámban arra utal, az olasz gyerekek szívesebben választanák a Happy Meal-menüt a pizzánál, tudósít a Telegraph online változata. "A jogászcsapatunk vizsgálja a lehetőségeket, hogyan vethetünk véget ennek a mediterrán értend ellen elkövetett szégyenteljes támadásnak" - mondta Massimo Di Porzio, a Valódi Nápolyi Pizzaszövetség alelnöke.

Pizza vagy hamburger?

A reklámban egy pizzéria pincére kérdezi egy kisfiútól, hogy milyen pizzát szeretne. A kisfiú elgondolkozik, majd azt válaszolja: "Egy Happy Mealt!" A következő képen a gyerek már vidáman ül családjával egy McDonald'sban.

Istenkáromlás

Istenkáromlásnak nevezte annak puszta felvetését is, hogy a gyerekek jobban szeretnék a hamburgert Eduardo Pagnani, Nápoly egyik leghíresebb pizzériájának társtulajdonosa. Massimo Di Porzio szerint a McDonald's nem most támadt először az olasz nemzeti hagyományokra, és azt ígérte, ezúttal nem hagyják annyiban a dolgot. Ha megnyerik a pert, akkor olyan tanfolyamokat indítanak majd, amelyeken az ételekről tanulhatnak a gyerekek, mondta a pizzaszövetség alelnöke.

Nem állt szándékukban a pizzára támadni, nyilatkozta válaszul a McDonald's. A gyorsétteremlánc szerint a pizza intézmény Olaszországban, de valószínűleg még a nápolyi pizzaszakácsok is legalább egyszer elvitték a gyermekeiket egy McDonald'sba.

Nem az első eset

A gyorsétterem-láncnak már több alkalommal akadt problémája Olaszországban. 1986-ban a Slow Food (lassú étel) mozgalom egy tervezett McDonald's-étterem elleni demonstrációból nőtte ki magát. 2000-ben 20 olasz McDonald's étteremhez kellett kivezényelni a rendőrséget, mert tiltakozók nyers hússal dobálták meg az éttermek ablakait.