Szexi szupergonosszal erősít a képregényes sorozat

Poison Ivy, Detective Comics
Vágólapra másolva!
Szeptemberben tér vissza a tévék képernyőjére a Batman felbukkanása előtti éveket bemutató Gotham, és a harmadik évad nemcsak új szereplőkkel gazdagítja az eddigi repertoárt, de egy korábban már bemutatott karaktert is teljesen lecserélnek.
Vágólapra másolva!

Poison Ivy a DC képregényuniverzum egyik leghíresebb, nem mellesleg az egyik legvonzóbb női karaktere. Az ökoterroristaként ismert Ivy képes irányítani a növényeket, és különböző toxinok segítségével akár még az emberi elmét is az uralma alá tudja vonni. Egy alkalommal még Superman ellen is bejött a trükk, és az Acélember neki is esett Gotham City köpenyes hősének.

Poison Ivy még Superman elméjével is képes babrálni a különleges növényei segítségével Forrás: Jim Lee / DC Comics

A civilben Dr. Pamela Isley-ként ismert szereplő az elmúlt évtizedekben már rengetegszer keresztezte Batman útját, Uma Thurman őt alakította a Batman és Robin című mozifilmben, és a karakter természetesen a Sötét Lovag előtti évtizedeket bemutató Gotham című sorozatból sem maradhatott ki.

A sorozat első két évadjában a fiatal Clare Foley alakította az árva Ivy Peppert, aki egyértelműen a későbbi Poison Ivy fiatalkori énjét testesítette meg abban a kilenc epizódban, amikor a karakter feltűnt a sorozatban.

Clare Foley, mint Ivy Pepper a Gotham című sorozatban. El kell búcsúznunk tőle. Forrás: FOX

Habár az IMDb filmes adatbázis szerint Clare Foley fel fog tűnni a harmadik évad első epizódjában is, a Gotham-et vetítő FOX már egy jóval idősebb Poison Ivyt szeretne a következő szezonban. A csatorna ennek megfelelően már neki is látott, hogy megtalálják azt a tehetséget, aki megfelel az alábbi karakterleírásnak:

A harmadik évadban ráadásul nem az új Poison Ivy lesz az egyetlen neves szereplő, hiszen a széria alkotói olyan híres, a képregényekből jól ismert karakterek felbukkanását harangozták be, mint Vicki Vale, Solomon Grundy, Talon és a Mad Hatter.