Két nő öngyilkos merényletet követett el Nigériában – többen meghaltak

Vágólapra másolva!
A kettős merénylet Nigéria északkeleti részén, a Borno szövetségi állam fővárosában, Maiduguriban történt. A robbantásokban legalább öt ember meghalt - jelentették be a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Előző nap három nő egy katonai őrposztnál készült öngyilkos merényletre, de a katonák még a robbantás előtt megölték őket.

Egyre több a nő és a lány öngyilkos merénylő

Nigériában az Iszlám Állammal kapcsolatban álló Boko Haram iszlamista terrorcsoport egyre több kislányt és nőt használt fel merényleteihez.

A Csád-tó térségében 2014 óta legalább 117 robbantásos merényletet követtek el kiskorúak, és ennek 80 százalékában kislányok testére erősítették a robbanószerkezeteket.

Eddig 20 ezren haltak meg

A Boko Haram 2014 végén már egy Belgium nagyságú területet tudhatott magáénak Nigériában, azóta viszont a hadsereg a környező államok támogatásával visszaszorította a szélsőségeseket. Megfigyelők szerint a frakciókra töredezett csoport ezért gerillahadviselésre tért át, Nigéria mellett Csád, Niger és Kamerun területén is falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok, iskolák és mecsetek ellen intézett támadásokat. Az iszlamista szervezet tevékenysége miatt már mintegy 20 ezren haltak meg, és több mint 2,5 millióan váltak földönfutóvá - írják a nemzetközi hírügynökségek.