Lerántotta a szörföst a deszkáról az óriáskalmár

óriáskalmár, szörfös
Felnyúlnak a szörfdeszkára a kalmár ijesztő karjai
Vágólapra másolva!
Különleges videót tett fel egy evezős szörfös az Instagramra. Egy felszín közelében úszó óriáskalmárra bukkant társaival, amely súlyos sérülései miatt várta végzetét. A szörfös megpróbálta partra húzni az állatot, de az utolsó erejével leborította őt a deszkáról.
Vágólapra másolva!

Legendák szólnak arról, hogyan támadott meg és rántott mélybe hajókat az óriáskalmár, még akkor is, ha ilyen eset valószínűleg sosem fordult elő. Azonban, amikor azt látjuk, ahogy egy hús-vér óriáskalmár tapogatókarjai körbeölelnek egy szörfdeszkát, ezek a régi mítoszok mégis meglehetősen valószerűeknek tűnnek.

Rettegett karok

A videón, amelyet eredetileg egy James Taylor nevű dél-afrikai evezős szörfös osztott meg az Instagramon, azt láthatjuk, amint

a rettegett élőlény lassan felnyújtja karjait alulról a szörfdeszkára.

A videón Taylor nem tűnik nagyon aggodalmasnak, amikor a tapogatók megragadják a deszkáját. És valóban kiderül, hogy a dolgok sokkal kevésbé rémisztőek, mint amilyennek látszanak.

Taylor videóhoz fűzött leírása szerint, amikor megpillantotta az óriáskalmárt, rögtön látta, hogy az állat sérült. A kalmárt sebek borították és több tapogatókarja is hiányzott.

Próbálták tudományos célra használni

Taylor visszament a partra, és kerített egy kötelet, hogy kihúzza az állatot potenciális kutatási célra, mivel feltételezte, hogy a puhatestű amúgy is belehalna a sérüléseibe, és a ragadozók martaléka lenne.

Felnyúlnak a szörfdeszkára a kalmár ijesztő karjai Forrás: James Taylor/Instagram

Taylor és barátai végül partra húzták a kalmárt, megölték, és értesítették a helyi akváriumot, hogy jöjjenek ki és vizsgálják meg a példányt. Végül az akváriumtól nem jött ki senki, ezért Taylor „felboncolta" a lényt és képeket meg videókat küldött be. Ezek alapján a kutatók meg tudták határozni, hogy az állat valóban egy óriáskalmár (Architeuthis) volt.