Újra magyar tulajdonban az Extreme Digital

Extreme Digital
Vágólapra másolva!
A magyar résztulajdonosok visszavásárolták az Extreme Digital többségi tulajdonrészét áprilisban a dél-afrikai székhelyű Steinhoff International kereskedelmi csoporttól.
Vágólapra másolva!

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője azt mondta, a visszavásárlás azért volt fontos, mert a dél-afrikai csoporttal kapcsolatos negatív hírek visszavetették a magyar székhelyű vállalat működését.

A visszavásárlás értéke nem nyilvános, üzleti titok - tette hozzá.

Az Extreme Digital Zrt. pénzügyi helyzete stabil, sőt, kétszámjegyű növekedésre számítanak. A vállalat

tovább folytatja a nemzetközi terjeszkedését.

Hozzátette, tavaly 15 százalékkal nőtt az online bankkártyával fizetők száma 2016-hoz képest, 10 százalékkal nőtt a hitelre vásárlóké, illetve 2,5 százalékkal a visszaküldött csomagok aránya is.

Forrás: Extreme Digital

Az Extreme Digital Zrt. nyolc országban van jelen,

Magyarországon 16 üzlette van,

míg Romániában idén nyílt első üzlete, Ausztriában pedig tavaly nyitottak webáruházat. A bevétel közel 50 százaléka az üzletekből származik.

A vállalat nettó árbevétele tavaly 35 milliárd forint volt, míg 2016-ban 33,3 milliárd forint. A budapesti székhelyű vállalat adózás előtti eredménye 2016-ban 162 millió forint volt, ezt 2017-ben is megtartotta, ugyanakkor ez egy kalkulált összeg, mivel tavaly a cég pénzügyi évet váltott, üzleti éve tavaly szeptember végén ért véget - tájékoztatott Várkonyi Balázs, hozzátéve, hogy a vállalatnak tavaly 300 dolgozója volt, 30-cal több, mint egy évvel korábban.