A spanyolok már a tizenegyeseket gyakorolják

fbl Horizontal
Spain's midfielder Isco (L) vies with Morocco's forward Noureddine Amrabat during the Russia 2018 World Cup Group B football match between Spain and Morocco at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 25, 2018. / AFP PHOTO / OZAN KOSE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Nem árt felkészülni a legrosszabb eshetőségre.
Vágólapra másolva!

Július elsején Spanyolország Oroszországgal játszik a világbajnokság nyolcaddöntőjében a moszkvai Luzsnyiki Stadionban. A házigazdák legyőzése papíron nem ígérkezik nehéz feladatnak, de Fernando Hierro szövetségi kapitány már most a tizenegyeseket gyakoroltatja, sőt, azt is eldöntötte, hogy ki lesz az az öt játékos, aki 120 perc után odaáll a labda mögé, ha úgy alakulnak a dolgok.

Isco is a tizenegyesrúgók között van Forrás: AFP/Ozan Kose

A madridi AS információ szerint David Silva, Diego Costa, Isco, Sergio Busquets és Andrés Iniesta a sorrend, vagyis az idény végén a Barcelonát 22 év után elhagyó középpályásra maradna az utolsó tizenegyes elvégzése.

A lap azt is tudni véli, hogy Hierro egy új stratégián dolgozik a 2x15 perces hosszabbításra vonatkozóan, ahol az új szabályok értelmében a szövetségi kapitányoknak lesz egy negyedik cserelehetőségük is.

A két válogatott tétmeccsen legutóbb a 2008-as Európa-bajnokságon találkozott, akkor kétszer is: a csoportkörben 4-1-re, az elődöntőben 3-0-ra nyert a későbbi győztes Spanyolország.