A hatékony fogyókúra élharcosai

fogyókúra
Vágólapra másolva!
Gyakran böngésszük a hírességek posztjait az interneten, irigykedve nézzük csodálatos alakjukat. Azon morfondírozunk, hogyan tudnak mindig olyan szuperül kinézni. Végül arra jutunk, hogy a pénznek, az edzőknek és a táplálkozási szakembereknek köszönhetik tökéletes testüket. Ám ez nem minden esetben igaz. Mi is elérhetjük a vágyott alakot egy kis idő befektetésével, egy egészséges étrenddel és rendszeres edzéssel. Persze ehhez jöhet néhány apró trükk, mint a citrom és a gyömbér.
Vágólapra másolva!

A citrom B6-vitamint, rezet, káliumot, magnéziumot, cinket, flavonoidokat, antioxidánsokat és foszfort is tartalmaz. Azért illik jól egy diétába, mert gyorsítja az emésztést, és segít megelőzni a székrekedést.

Sőt, a citromnak rendkívül alacsony a kalóriatartalma, tehát bűntudat nélkül adhatjuk hozzá a gyógynövényes teánkhoz.

Ezenkívül növeli a jóllakottság és a teljesség érzését is. Ezért javasolják a dietetikusok és a táplálkozási szakértők, hogy a citrom mindenképp legyen része az étrendnek.

Forrás: Shutterstock

Így van ez a gyömbérrel is, amely jól ismert egészségmegőrző tulajdonságairól. Emellett segíti az anyagcserét,

ezáltal erőteljes zsírégető.

Ezért érdemes már ma citromot és gyömbért venni a boltban.

A teához csupán két kiskanál frissen facsart citromlé, két evőkanál frissen reszelt gyömbér és egy kiskanál megbízható forrásból származó méz kell. Egy tálban össze kell keverni az alapanyagokat, majd a hűtőbe tenni egy napra.

Másnap csupán egy kiskanállal kell hozzáadni a forró vízhez, majd jól összekeverni az egészet.

Ilyen és ehhez hasonló praktikákkal lehet kiegészíteni egy egészséges, edzésben gazdag életmódot a fogyás érdekében.