Lenyomta a CBA az Aldit egy lényeges dologban, sokan örülhetnek

cba
Vágólapra másolva!
Többet fizet raktári dolgozóinak a CBA, mint az Aldi - írja a Blokkk.com összehasonlításában.
Vágólapra másolva!

Számos kiskereskedelmi láncnál a raktári dolgozók bére nagyobb, mint az eladóké. A munka általában nehéz, és ezért kevesebben vállalják. Az összehasonlításból kiderül a boltos rangsor a raktári dolgozók bérezését illetően.

A CBA jól teljesített a raktári dolgozók bérezéseinek összehasonlításában Forrás: Origo

A portál állítása szerint a kiskereskedelmi cégeknek még mindig vadászniuk kell a dolgozókat. Országos szinten is hiány van ebben a szegmensben munkaerőből.

A vállalatok ezért csábító és egyre emelkedő fizetésekkel próbálnak munkaerőt toborozni, legyen szó akár bolti eladóról, raktárosról, gépjárművezetőről, a logisztika területén kiemelt feladatot ellátóról.

A lap közlése szerint a legismertebb kiskereskedelmi láncok, a január utolsó napjaiban nyilvánosan elérhető javadalmazási ajánlataira támaszkodott, melyek elérhetők a vállalatok honlapján. Az adatokat 8 órás munkakörre, pótlékokkal, illetve esetleges cafetériával összessítették.

Január végi adatok alapján, a cégek ajánlata szerint erre a bérezésre számíthattak az áruházi dolgozók a megjelölt munkakörökben Forrás: blokkk.com

A portál azt írja, az Auchan, a Spar és a Penny Market láncot azért nem szerepeltették összhasonlításukban, mert álláshidetéseikből nem sikerült olyan adatot kiemelni, amely alapján az összevetés elvégezhető lett volna.

Mindezek alapján, a raktári dolgozók bérversenyét a Lidl nyerte, a céget a CBA követi, és az Aldi a harmadik ebben az összehasonlításban.