Hét európai országba jön az Apple Pay

apple pay, iphone, iphone fizetés
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bosszantóan jól körbelőtte Magyarországot a vállalat.
Vágólapra másolva!

Sokak számára szuper hírrel szolgált az USA-ban lassan hitelkártyát is kínáló Apple, hamarosan hét újabb európai országban jelenik majd meg az Apple Pay fizetési szolgáltatás. Magyarország nincs köztük, de ami ennél is bosszantóbb, hogy milyen jól körbelőtte az országot az Apple: a következő körben Ausztriában, Észtországban, Görögországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában válik elérhetővé.

Forrás: AFP/Justin Sullivan

Sokak számára meglepő lehet, de Ukrajnában már használható az Apple Pay, így a mostani országok csatlakozása után már csak két olyan állammal – Horvátországgal és Szerbiával – maradunk határosak, amelyekben szintén nem érhető el.

Természetesen az újonnan csatlakozó országokban sem mindegyik bank ügyfelei számára lesz elérhető az Apple Pay: elsőként mindig csak jelentősebb pénzintézetekkel szerződik le az gyártó, bár ez feltehetően nem az önhibájából van így.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!