Feltámasztják James Deant

James Dean a Haragban a világgal c. filmben
Vágólapra másolva!
A tragikusan rövid életű, 1955-ben 24 éves korában autóbaleset következtében meghalt színész három filmmel örökre beírta magát a filmtörténetbe (Édentől keletre, Haragban a világgal, Óriás). Most egy háborús dráma kedvéért CGI segítségével támasztanák fel.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Reporter értesülései szerint az ötvenes évek ikonja a Finding Jack című, a vietnami háborúban szolgálatot teljesítő kutyáknak emléket állító filmben tér vissza. A Gareth Crocker azonos című regényéből, Anton Ernst és Tati Golykh rendezésében készülő filmben Dean a Rogan nevű karakter szerepét "kapta meg" – a színész családjának engedélyével az alkotók a színészről készült válogatott fotók és mozgóképek felhasználásával, CGI segítségével szerepeltetik majd, hangját pedig egy másik színész kölcsönzi.

James Dean a Haragban a világgal c. filmben Forrás: AFP

Dean családja eleve úgy tekint a frissen alakult Magic City Films produkciójára, mint a színész "negyedik filmjére, amelyet sohasem tudott elkészíteni".

A családdal ellentétben több rajongó és filmes is ellenérzését fejezte ki a CGI-klónozott Dean ötletével kapcsolatban. A produkciós cég közösségi oldalait elárasztották a "ne tegyétek, őrizzük meg a legendákat olyannak, amilyenek" és "ez már túl messzire viszi a technikát" jellegű üzenetek.

A sztárok közül is többen nem tetszésüknek adtak hangot. Elijah Wood szerint "ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie". Chris Evans pedig úgy fogalmazott: "talán festessünk néhány új Picasso-képet is egy számítógéppel. Vagy írassunk új Lennon-slágereket. Borzasztó az egész."